Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Les VI Jornadas estatales culminen el procés de definició d’una estratègia per a la custòdia del territori a l’estat Español

Dijous 1 Desembre 2016 - 17:17

Es van celebrar del 2 al 5 de novembre a Sevilla sota el lema “EnREDándonos por la custodia”.
 
La xct ha participat activament en tots els espais de desenvolupament de les VI Jornadas estatales de custodia del territorio. En la jornada dedicada a l’impuls de la custòdia del territori a Andalusia es va presentar l’experiència de la XCT en treball en xarxa com un exemple per l’impuls de la custòdia del territori. Es va donar el tret de sortida als 2 dies dedicats al debat presentant el context internacional i europeu de la custòdia del territori. També es van presentar 2 comunicacions, una dedicada a fer un repàs de les possibilitats que ofereix l’aplicació d’un sistema de Bones pràctiques, i l’altra dedicada a l’interès de la custòdia del territori en la gestió dels “montes de socios”. Finalment, es va co-coordinar el grup de treball dedicat a Bones pràctiques i registre per a la custòdia del territori.

L’objectiu principal de les Jornadas era concretar una estratègia de desenvolupament de la custòdia del territori a l’estat Español. Per fer-ho s’han estructurat amb un nou format: un fòrum de debat entorn qüestions transversals i especifiques de l’aplicació de la custòdia del territori que ha estat la culminació d’un procés de treball col·lectiu previ. S’han organitzat 5 grups de treball que han elaborat la documentació que s’ha posat en comú i debatut durant les jornades:
  1. Marc general i prospectiva de la conservació privada i custòdia del territori
  2. Bones pràctiques i registre per a la custòdia del territori
  3. Caça i custòdia
  4. Custòdia fluvial
  5. Custòdia agrària
El desenvolupament de les jornades ha tingut tres parts diferenciades. El primer dia es va dedicar a l’impuls de la custòdia del territori a Andalusia. El bloc central va agrupar les comunicacions dels assistents i els debats dels grups de treball i el plenari. L’últim dia es va realitzar una visita de camp als acords de custòdia realitzats en el marc del projecte LIFE+ Iberlince i la Sociedad de Cazadores Virgen de El Rocio, i a la figura de conservació público-privada Reserva Natural Concertada a la Dehesa de Abajo.

Les Jornadas han estat un èxit i de ben segur que marcaran un punt i a part en el desenvolupament de la custòdia del territori a España, permetent avanços de consens. Properament es faran públics els resultats dels debats, i com continuar la feina feta. La satisfacció dels participants va ser molt alta, i en el tancament hi va haver unanimitat en la necessitat de reforçar la tasca d’incidència del FRECT i les altres xarxes regionals.

Les VI Jornadas han estat organitzades pel Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio (FRECT), amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente i la Junta de Andalucía, i la col·laboració de la Fundación Migres.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies