Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Tardor calorosa i farcida de reunions per a la XCT

Divendres 2 Desembre 2016 - 14:41

Al llarg d'aquests mesos hem assistit a diversos actes d'interès.

 
La tardor sol ser una estació mogudeta per a la custòdia del territori. En aquestes setmanes passades hem organitzat, participat o assistit a un munt de reunions i encontres.
 
Algunes d’aquestes activitats són de caràcter més regular o periòdic, com la participació de la XCT a la Plataforma a favor del patrimoni natural de catalunya (PatNatCat) que es va reunir a Barcelona el 18 d’octubre, o les activitats dels Grups de Treball de la xarxa, de les quals qual hem de destacar, pel seu impacte i convocatòria, la Jornada del Grup de Treball de Custòdia Fluvial, que es va reunir a Girona el 19 d’octubre.
 
Però altres són més extraordinàries, com la celebració dels 15 anys de la Directiva Marc de l’Aigua, el 20 d’octubre, el lliurament dels premis EMAS 2016, el 16 de novembre, i l’explicació del treball fet per la delegació catalana al recent congrés mundial de la UICN, el 24 de novembre, tots tres actes a iniciativa del DTES (Departament de Territori i Sostenibilitat), en els quals vam assistir.
 
Fora del comú també han estat la celebració a Sevilla de les VI JECT (Jornadas Estatales de Custòdia del Territorio) del 2 al 5 de novembre, o la nostra pròpia Jornada Anual de la XCT, el 17 de novembre, que va acollir, a més, una reunió del projecte europeu Acces2Land, del programa Erasmus, i un seminari impartit per Brent Mitchell organitzat per DTES.
 
El coordinador de la XCT, Sergi Marí, va ser convidat a parlar de les possibilitats de la custòdia municipal a l’Assemblea de l’Associació de Micropobles, celebrada a Espinelves el 29 d’octubre. I també forta presència del món local i associatiu hi havia a Manresa en el X Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana, dedicat a Recursos i Territori, els dies i 21 i 22 de novembre, en el qual Sergi Marí va participar com a membre del Comitè Científic.
 
La iniciativa ARRÈLIA, que promou l’ecoturisme en llocs amb custòdia del territori, ha participat amb stand propi a l’Impact Forum que organitza anualment la Fundació Ship2B, dedicada a l’acceleració d’empreses start up amb impacte social. Això ha estat aquest 1 de desembre a l’Hotel Catalònia Rambles de Barcelona.
 
A Merone, al nord de Milà, s’han reunit els socis que preparen una nova edició del projecte europeu LandLife, coordinats pel Conservatorie des Espaces Naturels du Languedoc-Rousillon (CEN-LR). Les entitats que han acordat treballar juntes en aquest projecte de promoció de la custòdia del territori a l’àmbit europeu són, a més del líder esmentat: el CERM i la XCT, per la part catalana, Legambiente Lombardia i la European Land Owners (ELO), aquesta darrera com a xarxa europea.
 
I finalment, en el capítol institucional, destaca que el dia 30 de novembre, Marc Vilahur, president de la XCT, juntament amb Sandra Carrera i Sergi Marí, han tingut una reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al qual acompanyaven Josep Rull, Conseller de DTES i Marta Subirà, secretària de Medi Ambient. A la reunió vàrem convidar el president a visitar algunes experiències concretes de custòdia del territori la pròxima primavera; una estació que també promet venir plena d’esdeveniments, reunions i relacions institucionals de la XCT.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies