Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Èxit de participació al Seminari “La custòdia del territori, nou paradigma per a la conservació de la natura”

Divendres 2 Desembre 2016 - 15:39

La XCT va participar activament del seminari dirigit per Brent Mitchell
 
Els dies 17 i 18 de novembre va tenir lloc el Seminari “La custòdia del territori, nou paradigma per a la conservació de la natura”, organitzat pel Servei de Planificació de l’Entorn Natural de la Generalitat de Catalunya, i amb una participació cabdal de la XCT. El Seminari anava dirigit a agents que són o poden esdevenir part interessada en la custòdia del territori, amb l’objectiu d’enriquir-se de l’intercanvi d’experiències de custòdia d’arreu i donar difusió a la custòdia del territori. L’activitat va constar de dues parts: un seminari dirigit per Brent Mitchell i dues sortides de camp.

Al voltant de 50 persones van assistir al Seminari del 17 de novembre, que estava inclòs en el programa de la jornada anual de la XCT. Dirigí la sessió Brent Mitchell, vicepresident de la Quebec Labrador Foundation i prestigiós especialista internacional en custòdia del territori, amb un paper molt destacat en el desenvolupament de la custòdia a casa nostra. Ell mateix introduí el concepte de custòdia del territori a escala global i donà pas a la presentació de projectes de custòdia dels Estats Units, República Txeca i Catalunya.

L’endemà un grup d’unes 10 persones van visitar dos exemples de custòdia del territori a casa nostra. Al matí dues membres del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) les van acompanyar al projecte de custòdia de Riberes del Ter. Aquest és un dels projectes més emblemàtics de l’entitat, i té per objectiu protegir els ambients de ribera del Ter a la comarca d’Osona, que tot i constituir ecosistemes fluvials de gran interès no gaudeixen a hores d’ara de cap figura de protecció. És un cas ambiciós que consta de múltiples acords per assolir l’objectiu, i destacable com a exemple de seguiments i recerca amb col·laboració ciutadana.

Al migdia es van desplaçar cap a la seu de la Fundació Emys,  la masia de Can Moragues, a Riudarenes. Aquesta entitat es dedica especialment a la conservació zones humides i de la tortuga d’estany (Emys orbicularis), mitjançant recerca, gestió, conservació, educació i conscienciació. Durant la visita varen poder veure algunes de les basses on hi viuen les tortugues d’estany i van poder admirar Can Moragues i la gran feina feta pels voluntaris per adequar l’espai.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies