Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Compromís empresarial per la NATURA!

Divendres 13 Gener 2017 - 11:45

  
És per tots sabut que l’essència de la custòdia del territori és el treball conjunt de nombroses persones, procedents de col·lectius diferents, vers un objectiu comú: la conservació de la natura.

En aquest sentit, i amb l’objectiu de coresponsabilitzar a tots els agents socials del territori, la XCT cerca la complicitat d’empreses que aposten, de manera activa i voluntària, per la millora i la conservació del nostre patrimoni natural.

Durant el 2016 hem treballat de valent amb la Fundació Privada Girbau per contribuir una mica més a aquest propòsit amb la creació del Premi Girbau.

Ho volem compartir i celebrar amb tots vosaltres aquest inici d’any 2017!!

La Fundació Privada Girbau, amb caràcter social, assistencial, cultural i mediambiental, ha creat aquest nou premi amb l’objectiu de reconèixer iniciatives locals i ciutadanes en favor de la natura i la seva conservació. La convocatòria d’aquest premi, que té una dotació de 12.000 euros, és oberta fins el 31 de gener. Animeu-vos a presentar els vostres projectes!

La XCT és administradora d’aquest premi, i si teniu dubtes podeu contactar amb nosaltres i us assessorarem.

Durant el 2016 també hem vist néixer la Fundació Andrena, que té per objectiu fomentar la conservació de la vida a les aigües dolces. Des de la XCT, més enllà de formar part del seu patronat i compartir seu social, ens en sentim part amb majúscules.

Vam poder compartir amb l’Anna Gallés, la seva fundadora, les seves inquietuds i el seu desig de crear el primer fons privat de conservació de la biodiversitat de Catalunya. Així, l’any 2014, va néixer el Fons Andrena, creat per la família Gallés, i administrat per la XCT.

Gràcies a aquest Fons s’han finançat i es segueixen finançant diversos projectes de custòdia del territori de restauració de sistemes aquàtics a casa nostra. I per aquest 2017 es preveu una nova convocatòria.

Durant el 2016 també hem participat d’altres iniciatives ben interessants que promouen la implicació d’empreses en projectes ambientals.

Hem col·laborat amb la XVAC, en la dinamització de l’Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya, que proposa diverses accions de voluntariat corporatiu: eliminació d’espècies, recuperació de dunes, neteges i restauració d’espais fluvials, anellament d’ocells, etc.

Hem implicat a més de 15 empreses durant la Setmana de la Natura, celebrada conjuntament amb la XVAC, del 27 de maig al 5 de juny.

I hem participat al projecte Tàndem Lab, de col·laboració entre empreses i entitats sense ànim de lucre per desenvolupar iniciatives ambientals de caràcter innovador i amb valor social. Format per una dotzena d’empreses, vam poder copsar, durant dues sessions de treball ben intenses, que totes les empreses, de les més grans a les més petites, podeu contribuir a conservar la natura i el paisatge.

Així doncs, la creació d’un fons o un premi per la natura és una fórmula de col·laboració empresarial. Però n’hi ha moltes més i molt variades!

Des de la XCT assumim el repte de seguir treballant durant aquest 2017 per animar a més empreses a sumar-se al compromís empresarial per la NATURA!

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies