Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Assistim a la jornada sobre noves estratègies de conservació de la biodiversitat en el context del canvi global

Dimarts 12 Desembre 2017 - 13:52

La 4ª jornada de l’IRBio apropa el món de la recerca en biodiversitat i els gestors i reforça la necessitat d’implicar múltiples actors en la conservació
 
El darrer 11 de novembre assistim a la jornada Noves estratègies de conservació de la biodiversitat en el context del canvi global, organitzada per l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) i la Universitat de Barcelona. La jornada pretenia posar sobre la taula aquestes noves estratègies davant d’investigadors i gestors del medi natural. La primera meitat va centrar-se en la visió dels investigadors, que sovint van defensar la necessitat d’implicar-se més directament en les mesures de conservació, més enllà de la producció de dades i propostes de conservació.
Durant la tarda, la pilota va passar a mans dels gestors, iniciant el torn Ferran Miralles, Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. En la seva intervenció va resumir de manera realista la poca capacitat real d’actuació que ha tingut la Generalitat els darrers dos anys en matèria de conservació de la biodiversitat. També va destacar la necessitat d’establir una millor comunicació entre el món de la recerca i la gestió, així com la necessitat de centrar esforços en aplicar mesures reals de conservació de la biodiversitat i evitar gastar esforços en discutir sobre la necessitat de modificar els espais protegits o incorporar-ne de nous, processos que consumeixen molt temps i recursos i acaben limitant la capacitat d’actuació real del departament.
Durant la sessió de debat es va incidir fortament en la necessitat d’implicar el màxim nombre d’agents possibles en la conservació de la biodiversitat, no només gestors i investigadors, sinó també usuaris, propietaris i ONGs. Així, tant Miquel Rafa (Fundació Catalunya la Pedrera) i Ferran Miralles van destacar la vital importància de la custòdia en la conservació al nostre país, com a estratègia alternativa i simultània als models de governança tradicionals.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies