Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Com declarar les donacions a entitats ambientals i de custòdia del territori rebudes durant el 2017 i deduïbles de l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya

Dimarts 12 Desembre 2017 - 15:07

Entre el 2 i el 22 de gener es podran declarar les donacions rebudes.   

Com cada any per aquestes dates, l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha fet difusió d’una carta dirigida a entitats  que estiguin inscrites en el cens d’entitats ambientals vinculades a l’ecologia i a la protecció i millora del medi ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat, i que hagin rebut donacions de persones físiques al seu favor durant l’exercici 2017.

Les persones físiques que hagin realitzat una donació a associacions i fundacions inscrites en el Registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, tenen dret a una deducció del 15% de la donació a la quota de l'IRPF (en aplicació de l'article 34 de la Llei 16/2008, de mesures fiscals i financeres). Els donants han de tenir la seva residència habitual a Catalunya i l'import de la deducció té com a límit màxim el 5% de la quota íntegra autonòmica.

La carta informa que el període per presentar a l’Agència tributària (a través del Model 993) les donacions rebudes durant el 2017, va de l’2 al 22 de gener de 2018. Consisteix en una relació de les persones físiques que han efectuat donatius durant el 2017, amb la indicació de les quantitats donades per cadascuna d’aquestes persones. Cal ressaltar la importància de respectar el format Excel, que és molt similar al del any passat. No obstant us heu de descarregar el nou format en aquest enllaç.  Les indicacions que figuren en el model corresponent durant el procés d’introducció de les dades de la vostra entitat.

Per a conèixer el procediment i les especificacions tècniques, la carta et deriva al portal www.e-tributs.cat i facilita una adreça de correu electrònic, model993@atc.cat.
Per saber si la vostra associació i/o fundació està registrada en el cens d’entitats ambientals podeu consultar el Registre d'entitats.  


 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies