Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Primer assessorament i visita al projecte grec LIFE Terracescape

Divendres 11 Maig 2018 - 15:36

Visitem Grècia per donar a conèixer el model català de custòdia i conèixer sobre el terreny un projecte pioner al país sobre custòdia agrària
El passat 23 d’abril vam participar a Atenes, Grècia, al workshop sobre custòdia del territori que va organitzar el Green Fund en el context del projecte Life Terracescape. En el context d’aquest projecte, es volen recuperar unes terrasses de cultiu d’alt valor natural a l’illa d’Andros a través de contractes de custòdia del territori. La nostra contribució al projecte és el suport tècnic per a desenvolupar la custòdia del territori, que seria la primera iniciativa coneguda a Grècia. Durant el Workshop, vam dur a terme dues presentacions per presentar la XCT i el seu paper, així com per descriure el model català de custòdia del territori, els seus actors i les opcions legals utilitzades. Les presentacions van despertar l’interès del públic en alguns temes especialment importants per al seu cas com la rendibilitat econòmica de la producció i la valorització dels productes.

Els següents dos dies vam poder visitar l’illa d’Andros i el seu ancestral sistema de feixes de cultiu, per comprovar el gran potencial que té per combinar la producció agrària amb la preservació dels valors naturals de l’illa, de gran interès. També vàrem poder trobar-nos amb diversos agents implicats del projecte, com l’alcaldia d’Andros, un productor interessat a formar part del projecte i dos monestirs que posseeixen una gran quantitat de terres que no poden gestionar i estan disposats a cedir per dur-hi a terme projectes de custòdia agrària. Durant l’estada vam poder copsar amb interès la gran preocupació de tots els implicats a dur a terme un projecte que pugui tenir continuïtat un cop finalitzi el seu finançament, un dels grans reptes i fonts d’escepticisme d’alguns dels actors i els habitants de l’illa.

La nostra tasca a partir d’ara seguirà consistint en l’assessorament de l’equip tècnic del projecte, així com en l’organització de visites de camp a Catalunya per a què puguin conèixer de primera mà experiències de custòdia agrària.
 
Més, sobre...: life , custòdia agrària
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies