De 30 en 30
Núm. 107 - Desembre 2011
 
0. Espai d'opinió

El proper dia 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat. Des de la xct ens volem sumar a la celebració d'aquest dia, ja que creiem que és una bona oportunitat per reconèixer la feina de totes aquelles persones que contribueixen de forma voluntària i altruista a un món millor.

Aprofitem l'ocasió per fer un repàs de les accions que des de la xct estem impulsant a favor del voluntariat.

Al viulaterra.cat hi ha vàries propostes de voluntariat de les entitats de custòdia dirigides a qualsevol ciutadà que vulgui tenir cura de la terra: pot participar d'accions puntuals de voluntariat, que s'impliqui activament en algun projecte o que ens ajudi a difondre 10 maneres com tothom pot viure la terra, estimar-la i cuidar-la.

També volem destacar la participació de representants de la xct al II Congrés Europeu de Voluntariat, celebrat el passat 9 i 10 de novembre, el taller Les oportunitats del voluntariat ambiental i el lleure juvenil en la custòdia del territori que es va realitzar durant la diada de tècniques del passat setembre i la recent creació d'un nou Grup de Treball de Custòdia en Lleure, el qual té per objectiu la creació de sinèrgies entre les Entitats de Lleure Juvenil i la custòdia del territori.

Per últim volem destacar la feina dels voluntaris i voluntàries que han passat per la xct al llarg dels anys així com agrair la feina de les 2 voluntàries que hi ha actualment a la xct: la Mercè Plaza i l'Alba Iglesias, 2 estudiants de la Universitat de Vic.

Des de la xct apostem pel voluntariat i seguirem treballant per fomentar-lo!
 
Anna Subirana, àrea de comunicació de la xct.

1. LA XARXA DE CUSTÒDIA EN MARXA: ELS NOSTRES PROJECTES
Sisè programa d'ajuts per al reforçament de les entitats de custòdia del territori
Aquest mes de desembre es realitzaran dues Visites de diagnosi i es lliuraran dues Caixes d’eines a entitats de custòdia. Informar-vos també, que la xct té previst  fer una revisió dels materials de la Caixa d’eines al llarg de l’any 2012 per finalment fer-ne una nova edició.
+ info
Seminari de fiscalitat jurídica i custòdia del territori
El passat 15 de novembre va tenir lloc a la Seu del Col•legi de Registradors de Catalunya el  Seminari de seguretat jurídica i fiscalitat de la custòdia del territori.
+ info
Jornada 'Els boscos, els primers custodis de la terra'
El passat 25 de novembre  va tenir lloc a l’edifici Vapor LLonch de Sabadell,  la Jornada "Els arbres, els primers custodis de la terra".
+ info
Participació a esdeveniments d'empresa i entitats
En els darrers dies hem participat de varis esdeveniments relacionats amb el Tercer Sector Social i la Responsabilitat Social de les Empreses.
+ info
Reunió de tardor del Consell de Membres de la xct
El Consell de membres es reunirà de nou el gener de manera extraordinària per a aprovar el III Pla director de la xct
+ info
2. NOTÍCIES DE CUSTÒDIA
Participació a les Jornades Internacionals Governança del Territori i Gestió Adaptativa davant el Canvi Global
Representants del Foro Estatal de Custodia del Territorio (FECT), han participat en aquestes jornades.
+ info
Pas endavant per als Consorcis d'Espais Naturals catalans
La xct contribueix a la definició del seu futur.
+ info
El Grup de Natura Freixe és premiat per 'Associació Discapacitats Visuals de Catalunya
S’encarrega de la gestió activa de la finca Mas de Pitoia (cessió d'ús) amb col·laboració amb l’Obra Social de CatalunyaCaixa (propietària de la finca) i l'Ajuntament de Flix mitjançant un acord de custòdia del territori.
+ info
3. EINES PER A LA CUSTÒDIA
AJUTS ECONÒMICS, PREMIS, CONCURSOS I FINANÇAMENT DE LA CUSTÒDIA
AGENDA: ACTIVITATS, FORMACIÓ I DEBAT
SERVEIS PER A LES ENTITATS DE CUSTÒDIA
Reconeix el cant dels ocells!
A continuació us presentem un Joc molt interessant en el que podreu posar a prova la vostra capacitat de reconèixer el cant dels ocells!
+ info
LLIBRE DEL MES: Nou Inventari d’iniciatives de custòdia del territori de les Illes Balears
L'inventari d'iniciatives de custòdia del territori de les Illes Balears pretén recollir totes aquelles experiències de custòdia del territori que duen a terme les entitats de custòdia del arxipèlag.
+ info
WEB DEL MES: UPM Forest Life
Us recomanem que navegueu per aquesta web de boscos, guanyadora del prestigiós International Web Award.
+ info
4. UN COP DE MÀ?
De l'ovella al vestit!
L'obrador xisqueta busca colaboradors a través de Verkami!
+ info

TERMINI PER A APORTACIONS AL PROPER BUTLLETÍ: DIJOUS 5 DE GENER 2011 · Feu-nos arribar les vostres notícies de custòdia.

En compliment de la Llei d'Internet i Comerç Electrònic, si per qualsevol motiu no voleu que us mantinguem a la nostra base de dades, podeu donar-vos de baixa seguint l'enllaç al peu d'aquest noticiari.

MEMBRES DE LA XARXA DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI: 167.

SUBSCRIPTORS AL CUSTÒDIA DE 30 EN 30: 1.350

HAN CONTRIBUÏT EN AQUEST NOTICIARI: L’equip tècnic de la xct (Jordi Pietx, Sandra Carrera, Montse Masó, Montse Camps, Hernan Collado, Jofre Rodrigo, Alba Iglesias i Anna Subirana).

DESEMBRE 2011