Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Balanç de dos anys del projecte Riberes del Ter

Divendres 26 Novembre 2010 - 14:27

Fruit d’aquest acte els alcaldes dels tres municipis han signat una carta de balanç dels dos anys on donen un recolzament explícit al projecte Riberes del Ter i es comprometen a unir esforços per buscar noves fonts de finançament pel projecte a mitjà i llarg termini.

Els ajuntaments de Manlleu, les Masies de Voltregà, Torelló i el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu Industrial del Ter van presentar el divendres 19 de novembre de 2010 les actuacions i un audiovisual del projecte Riberes del Ter. Durant la presentació, que va tenir un gran èxit de públic, es va fer balanç dels dos anys de durada d’aquest projecte i es van indicar algunes línies de futur.

Fruit d’aquest acte els alcaldes dels tres municipis han signat una carta de balanç dels dos anys on donen un recolzament explícit al projecte Riberes del Ter i es comprometen a unir esforços per buscar noves fonts de finançament pel projecte a mitjà i llarg termini.

A continuació es destaquen alguns dels continguts d'aquesta carta:

"...durant la presentació es va projectar un documental que mostra esplèndidament les actuacions de conservació i restauració efectuades entre els anys 2009 i 2010 a cinc espais dels tres municipis (entre 4 i 8 hectàrees cadascun): les Gambires, illa del Sorral o de Gallifa, Espadamala, meandre del Despujol i meandre del Gelabert. S’ha treballat en uns 20 km de riu: s’ha abocat pedres a la llera per reactivar un antic braç de riu estroncat per una antiga extracció d’àrids, s’han talat centenars de peus d’arbres forans, s’han plantat mil plançons i dos mil esqueixos d’espècies autòctones i s’han preparat dos mil set-cents plançons més per compensar possibles baixes i tenir-los a punt per a reforestacions futures. També s’ha establert un itinerari naturalístic al meandre del Despujol, a les Masies de Voltregà. Com a element destacable, bona part dels treballs s’han efectuat mitjançant diverses brigades de persones amb disminucions psíquiques, unes, o amb risc d’exclusió social, unes altres...".

"...Volem agrair especialment la confiança que ens han fet els propietaris particulars amb qui s’ha signat acords de custòdia a 10 anys, prorrogables (finques de les Gambires, Espadamala i el Sorral), que juntament amb els espais riberencs de propietat municipal d’aquests tres ajuntaments han permès iniciar un projecte ambiciós i engrescador, que pretén ser modèlic per al nostre país....".

Trobareu aquesta carta i altra informació complementària a: www.mitmanlleu.org/riberesdelter


Font i imatges > Museu Industrial del Ter - Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies