Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

LLIBRE DEL MES: revista L’Atzavara núm.20: La custòdia marina, una nova eina de conservació d’hàbitats i espècies

Dimecres 4 Maig 2011 - 10:22

L'article destaca el paper de la custodia marina en l'establiment o gestió d'Àrees Marines Protegides (AMPs)

El número 20 de la revista L’Atzavara
d’enguany, titulada “la sisena extinció”, i que compon el recull de conferències impartides en el seminari que va tenir lloc a Mataró entre el 3 de març i el 8 d’abril, publica un article sobre la importància de la Custòdia Marina coma a una nova eina per a la conservació d’hàbitats i espècies.

En l’article se’ns mostra quin és el paper que la Custòdia Marina pot tenir en la creació d’Àrees Marines Protegides i en la protecció hàbitats i d’espècies, en general, i en el cas dels cetacis, en particular, i de com l’autèntica efectivitat d’aquestes àrees protegides esdevé efectiva quan existeix la participació i el consens de tots els actors implicats en l’ús i en la seva gestió i protecció. Quan aquests actors són els que promouen la protecció d’una zona en concret, la implicació en la protecció de l’àrea sempre és major que en aquelles on és l’administració qui, unilateralment, en decideix aquest estatus.

L’article també ens mostra l'evolució de la Custòdia Marina a Catalunya a partir del concepte de la Custòdia del Territori, sempre basat en àmbits terrestres o de patrimoni, i quines són les dificultats i reptes d’aplicació d’un sistema (Custòdia del Territori) basat en un acord entre propietaris i entitats de custòdia, en un medi com és el marí, en el que tots els ciutadans esdevenen d’alguna manera com a propietaris. D’aquesta manera, se’ns mostra com s’ha treballat la participació dels diferents sectors implicats en l’ús de l’àrea (sector nàutic, sector pesquer, ens locals i administracions competents) amb la finalitat de promoure’n la conservació dels valors naturals.

Consulteu l'article aquí.
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies