Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Jornada 'Els boscos, els primers custodis de la terra'

Dijous 1 Desembre 2011 - 11:51

El passat 25 de novembre  va tenir lloc a l’edifici Vapor LLonch de Sabadell,  la Jornada "Els arbres, els primers custodis de la terra".

L’acte va ser organitzat conjuntament per la Xarxa de Custòdia del Territori, Centre de la Propietat Forestal i la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la Universitat de Girona, amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell i l'Obra Social de "La Caixa", per celebrar l’Any Internacional dels Boscos.

L’obertura del acte va ser a càrrec de la Sra. Montse Barniol presidenta del la XCT, el Sr, Joan Botey, membre del Consell Rector del CPF, i el Dr. Josep Gordi, de la Càtedra Geografia i Pensament Territoriade la UdG. Seguidament van començar les tres ponències del matí, la primera a càrrec del Sr. Jordi Camprodon del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) que ens va fer una reflexió sobre els valors ecològics del boscos, posteriorment, el Dr. Josep Gordi va parlar sobre els valors culturals dels arbres mediterranis, i finalment el Sr. Joan Botey propietari forestal i membre del Centre de la Propietat Forestal (CPF) va parlar de la gestió, conservació i patrimoni del bosc mediterrani.

A la tarda es van presentar diferents exemples d’utilització dels acords de custòdia com a eina de complicitat i entesa entre la propietat i la societat. Per aquest bloc es va comptar amb el Sr. Andreu González del Projecte Boscos de Muntanya, que ens va parlar dels diferents voluntariats i projectes que es duen a terme en els boscos de muntanya del Pirineu occidental, l’experiència sobre acords de custòdia en boscos madurs va ser a càrrec de Jaume Hidalgo, mentre que Acciónatura ens va informar sobre els projectes que han dut a terme en l’àmbit de la custòdia i boscos els últims 14 anys. En Marc Ordeix va exposar els projectes de custòdia que el Centre d’Estudis Mediterranis- Museu Industrial del Ter porta a terme en l’àmbit dels boscos de ribera. Per tancar el bloc de la tarda, es va presentar l’acord de custòdia del bosc de Can Catà a càrrec del Sr. Leopold Gil com a propietari, el Sr. Ricard Farriol Centre de la Propietat Forestal (CPF) i la Sra. Elena Martí com a representant de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallés

Les diferents ponències van ser de alt interès, així com els debats generats al final d’aquests, havent-hi un bon seguiment via twitter. Per tancar la jornada, es va fer la lectura del Manifest de  Sabadell “Per la gestió i la custòdia dels arbres i els boscos” consensuat per la XCT, el CPF i la UdG en motiu del l’any internacional dels boscos.

En el següent enllaç trobareu Les ponències i el Manifest de Sabadell “per la gestió i la custòdia dels arbres i els boscos”
Més sobre...: xct , custodia del territori , jornada , boscos
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies