Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El primer estudi comparatiu sobre la custòdia a Europa ja està disponible!

Dimarts 3 Juliol 2012 - 09:59

A la web del projecte Landlife us el podeu descarregar.
L’estudi forma part del projecte LANDLIFE (LIFE 10 INF/ES/540) cofinançat pel programa LIFE+, la Fundación Biodiversidad, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i  l’Obra Social la Caixa, analitza el grau de desenvolupament de la custòdia del territori a nivell europeu amb especial èmfasi a les regions de l’Arc Mediterrani: Catalunya, Llombardia (Itàlia) i Llenguadoc- Rosselló (França), amb l’objectiu d’identificar elements comuns i diferenciadors entre les regions objecte d’anàlisi per tal de dibuixar una primer mapa de la custòdia a Europa.

Els principals objectius de l'estudi són:
  • Recopilar informació sobre l’estat actual i el grau de desenvolupament de la custòdia a Catalunya, Llenguadoc- Rosselló i Llombardia.
  • Identificar i caracteritzar quines organitzacions hi participen en el procés de desenvolupament de la custòdia.
  • Identificar les necessitats actuals de la custòdia en les regions objecte d’estudi.
  • Dissenyar i establir una sèrie de criteris per a estudiar el desenvolupament de la custòdia des d’una perspectiva comparativa.
  • Recopilar informació relacionada amb la custòdia a nivell europeu.
  • Generar informació i coneixement per al desenvolupament d’altres accions del projecte LANDLIFE 2011-2014.
  • Donar a conèixer el valor de la custòdia del territori com a un mecanisme efectiu de conservació de la natura a Europa, i en especial a l’arc Mediterrani Occidental.
L’estudi reflecteix com la custòdia és entesa des de diferents perspectives posant de manifest que no existeix una única estratègia per a la seva implementació. D’aquesta manera, esdevé essencial l’establiment d’una sèrie de criteris comparatius per tal d’identificar elements en comú que permetin impulsar el desenvolupament de la custòdia a les diferents regions europees.

Us podeu descarregar l’estudi al web del Landlife i us animem a fer-ne us i difusió del seu contingut.

Per a més informació podeu contactar amb prodriguez@custodiaterritori.org


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies