Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct participa a CONAMA 2012: empreses, bancs d'hàbitats i pagaments per serveis ambientals

Dimecres 12 Desembre 2012 - 11:33

La custòdia del territori va ser present en nombrosos espais i activitats del Congrés.

El Congrés Nacional de Medi Ambient 2012 (CONAMA) va tenir lloc el passat novembre al Recinte Firal de Madrid. Durant el Congrés, que va durar tota una setmana, es va parlar de diferents aspectes de la custòdia del territori. Us en destaquem algunes on la xct va participar presencialment.La sessió tècnica "Custodia del territorio y mecanismos de financiación para la conservación de la naturaleza: banco de hábitats" (dimarts 27 de novembre) va comptar amb la participació de varis representants del Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio (FRECT, http://frect.blogspot.com.es), entre els quals la XCT com a presidencia del Foro. Durant aquesta sessió es van presentar vàries experiències de bancs d'hàbitats i es va analitzar les possibilitats reals d'aplicació a projectes de custòdia del territori. Podeu consultar totes les presentacions a través d'aquest enllaç.En paral·lel a aquesta sessió la Revista Eco Sostenible, ha dedicat el seu darrer número a la nova metodologia de conservació dels Bancs d'habitats. Entre d'altres articles, inclou una reflexió de Jordi Pietx i Amaya Sánchez sobre custòdia del territori i bancs d'hàbitats . Us recomanem que us descarregueu la revista ja que s'han dedicat més de 80 pàgines a aquesta temàtica.

Per altre banda destaquem la sessió tècnica "El papel de las empresas en la conservación de la biodiversidad", on es va presentar, entre d'altres el document "Estudio de fondo sobre el binomio empresa y biodiversidad en España" elaborat per la Fundació Global Nature. També es van mostrar vàries bones pràctiques d'empreses en la gestió de la biodiversitat.

El FRECT, per la seva banda, també es va presentar una comunicació tècnica sobre "Prospectiva de futuro de la custodia del territorio", document elaborat com a col·laboració voluntària al Foro per part de l'Amaya Sánchez i en Jordi Pietx, i un póster on s'explicaven  els objectius del FRECT, els seus integrants i les línies de treball.

Durant el congrés es va dedicar una sessió tècnica a presentar vàries experiències de custodia d'arreu d'Espanya i un taller d'Emprenedors i xarxes de custòdia del territori.

Un cop finalitzat el congrés la pròpia organització ha fet una selecció dels 12 projectes més interessants mostrats durant l'esdeveniment, un dels quals és el projecte de custòdia del territori del GOB Menorca.

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies