Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Èxit del 1r Congrés del Tercer Sector Ambiental.

Dijous 10 Gener 2013 - 15:04

La XCT hi va participar activament, així com altres entitats de custòdia.
Els passats 13 i 14 de desembre es va celebrar el 1er Congrés del Tercer Sector Ambiental de Catalunya, i que va comptar amb 32 comunicacions, 6 diàlegs i 9 aliances liderades per entitats i 4 sessions plenàries. En el Congrés hi van participar més de 150 persones d'una seixantena d'entitats de tot Catalunya.

Aquest Congrés ha estat estratègic per a l’articulació del 3r sector ambiental de Catalunya, que en les conclusions del Congrés va demanar "més suport econòmics en forma de serveis financers públics, ajuts plurianuals, contractes programa, i mecanismes més eficients i àgils de tramitació d'ajuts per a un sector que intenta vertebrar-se i jugar un rol important en l’emprenedoria social verda del país”. 

Des de la xct vam presentar aquestes 4 comunicacions:

- L'internacionalització a la Xarxa de Custòdia del Territori. A càrrec de Pilar Rodríguez.

- Les bones pràctiques en entitats de custòdia: des del reforçament de les entitats a un Sistema de Qualitat. A càrrec de Montse Masó.

- Implementació d'un CRM com a eina per a la fidelització de la base social de les entitats. A càrrec de Anna Subirana i Montse Camps.

- Tècniques i estratègies d'incidència política i aliances institucionals al TSA: exemples en clau de custòdia del territori. A càrrec d'Hernan Collado.

I vam coordinar aquests 2 espais d’aliança:

- Aliances entre entitats de 2on nivell. A càrrec de Jordi Pietx.
Va ser una sessió de revisió d’altres experiències i debat d’oportunitats clau d’aliança entre entitats ambientals de 2n nivell.

- Biodiversitat, prevenció d'incendis i canvi climàtic. A càrrec de Montse Masó i Marc Vilahur (de Fundació Emys)
En aquest espai vam parlar de les problemàtiques que les entitats ambientals es troben en aquests 3 temes, i es van buscar quines sinèrgies ajudarien a teixir projectes per incidir en els 3 àmbits. Les entitats participants van ser molt variades, i tot i la dificultat de veure aliances clares amb un espai de temps tant curt, si que es va veure el potencial existent entre les entitats del 3 sector ambiental.

A més, fins a 14 entitats de custòdia van participar activament al Congrés. També destaquem que el càtering del Congrés va ser a càrrec del Sèlvia, un projecte impulsat des de Fundació Emys, i que va ser tot un èxit.

Podeu consultar tota la documentació del congrés, així com els materials divulgatius.
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies