Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB DEL MES: floracatalana.net

Dijous 7 Febrer 2013 - 10:05

La web recull extensa informació botànica de Catalunya.

FloraCatalana.net (www.floracatalana.net) és una pàgina web que neix i es manté amb el treball voluntari de persones que estimen la natura. Recull informació tant estrictament botànica com dels usos de les plantes (etnobotànica) i conté una extensa galeria d'imatges fetes al camp i al laboratori. Actualment la Flora engloba les plantes vasculars de Catalunya. S'ha fet èmfasis en les espècies autòctones, però també recollim espècies introduïdes al territori (de manera accidental o bé intencionada) per a ser utilitzades com a conreus, en enjardinaments o amb altres propòsits.

Aquest projecte té dos objectius principals: per una banda, vol donar suport a aficionats i investigadors que treballen en camps relacionats amb l'etnobotànica o amb la vegetació en general; i per altra banda, vol recuperar i revitalitzar el coneixement popular etnobotànic per tal d'evitar que es perdi per sempre com a conseqüència de l'envelliment de les generacions que tradicionalment n'han fet ús. El projecte és coordinat per Albert Mallol Camprubí i Pere Barnola Echenique.

La pàgina web s'ha organitzat en fitxes. Cada fitxa correspon a una sola espècie o subespècie vegetal i conté tant imatges com informació general (noms populars i científic, àrea de distribució i època de floració, entre altres). Destaquen la quantitat i qualitat de les imatges (més de 19.000 imatges).

La web també té presència a les xarxes socials: Facebook i Twitter (@floracatalana). 


Text > Xarxanet.org i floracatalana.net.

 

Més sobre...: xct , web , botanica , floracatalana
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies