Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

LLIBRE DEL MES: Informe sobre l'avaluació del grau d'amenaça i de l'interès de conservació d'hàbitats de Catalunya

Dijous 7 Febrer 2013 - 11:40

És d'especial interès per a la planificació territorial i en l'àmbit de la valoració del patrimoni natural.
Aquest informe, realitzat amb el conveni de col·laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Universitat de Barcelona, avalua l'estat dels hàbitats de Catalunya, n'estima el grau d'amenaça que pateixen i en valora l'interès de conservació a partir d'una proposta metodològica que té en compte diversos paràmetres qualificadors.

Concretament l'informe ofereix:
- Una metodologia per avaluar l'estat de conservació dels hàbitats en un indret determinat 
- Una  valoració de l'interès de conservació dels hàbitats CORINE de Catalunya a partir d'una proposta metodològica que té en compte diversos paràmetres qualificadors
- Una estimació del grau d'amenaça a què estan sotmesos els hàbitats en el conjunt del territori 
- Una primera aproximació a l'avaluació de l'interès de conservació dels hàbitats marins
 
Per a la planificació territorial i en l'àmbit de la valoració del patrimoni natural és important conèixer determinades característiques dels hàbitats que aportin informació sobre el seu estat de conservació, el grau d'amenaça a què estan sotmesos o sobre el seu interès natural. Aquesta caracterització es pot abordar prenent en consideració un hàbitat de forma general en el conjunt del territori, o bé es pot considerar aquest mateix hàbitat en cadascun dels indrets on apareix.

Els autors de l'informe són en Jordi Carreras i l'Albert Ferré del Grup de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació, Universitat de Barcelona (GEOVEG). La data d'elaboració de l'informe és l'any 2008, amb una revisió el 2012.

L'informe està disponible en PDF. També és interessant visitar l'espai web dedicat als Hàbitats de Catalunya, ubicat a l'apartat de Medi Ambient i Sostenibilitat de la web del Departament de Territori i Sostenibilitat. 

 


Més sobre...: xct , habitats , informe , conaervacio , catalunya
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies