Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Informe sobre els resultats del Projecte 0,7% de la xct

Dimarts 30 Abril 2013 - 15:37

L'aportació del projecte va ser destinada a Compensanatura.

Des del 2006 la xct dóna el 0,7% dels seus ingressos anuals a un projecte de cooperació internacional relacionat amb la custòdia del territori. Aquest projecte només és d’aplicació en els anys en que els resultats econòmics anuals de la xct són positius.

La donació resultant del 0,7% dels ingressos pel 2011 va ser per un import de 4.055,12€ (veure certificat de cmpensació). La proposta seleccionada va ser Compensanatura, presentada per Acciónatura. A continuació us podeu descarregar l'informe de resultats del projecte.

Sobre Compensanatura
Compensanatura és una iniciativa d'Acciónatura que es basa en la compensació de part de la petjada ecològica mitjançant la compra i protecció a perpetuïtat d'un hàbitat de vida salvatge amenaçada, sobre una superficie com a mínim equivalent a l’ocupada per particulars i organitzacions per la seva activitat. En aquest cas el paratge seleccionat es troba a la Sierra Gorda de Mèxic, en un dels anomenats ”hotspots” de biodiversitat del planeta, és a dir, un espai natural que alberga una extraordinària riquesa a nivell de flora i fauna, alhora que està subjecte a un alt grau d’amenaça per l’activitat humana. La compra i protecció es materialitza a través d’una aliança amb la ONG del Regne Unit World Land Trust (www.worldlandtrust.org) i l’ONG mexicana Grupo Ecológio Sierra Gorda (www.sierragorda.net).

L’aportació econòmica s’invertirà en un 80% en la compra del terreny per part del Grupo Ecológico Sierra Gorda, i en les activitats de conservació i manteniment durant com a mínim els propers 10 anys en relació a vigilància, manteniment del clos i les senderes, i prevenció d’incendis, sempre amb vocació de conservació a perpetuïtat. El 20% restant es destina a la gestió de la iniciativa CompensaNatura.

A partir del 22 de maig, la iniciativa CompensaNatura operarà directament a través d’un nou portal web. Us anirem informant, també per animar-vos a participar-hi a títol personal o de la vostra organització!


Imatges > Acciónatura
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies