Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Associació Hàbitats impulsa la recuperació de la vegetació de ribera del Tenes a Bigues i Riells

Dimecres 2 Octubre 2013 - 13:46

Al llarg de la tardor es duran a terme una sèrie d'actuacions.

Durant els primer anys del projecte de custòdia Associació Hàbitats i els voluntaris i voluntàries del Projecte Rius van recuperar i condicionar el passeig del riu Tenes, amb actuacions com la senyalització de l’itinerari vora riu, la instal·lació d’una passera per creuar d’una banda a d’altres del riu, l’extracció d’espècies invasores animals i vegetals i la reforestació d’espècies autòctones.

Enguany, gràcies a l’impuls de Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural s’executarà el manteniment de les actuacions a diferents punts del passeig on la vegetació ha envaït el camí que els veïns i veïnes utilitzaven com espai de gaudi. L’objectiu principal és la retirada de deixalles, la desbrossada selectiva (sobretot d’esbarzers i ortigars), la retirada d'algunes espècies invasores com el raïm de moro i la repoblació amb espècies autòctones del bosc de ribera.

Al llarg de els properes setmanes, es publicaran les actuacions que es duran a terme, en especial aquelles dirigides a la participació del voluntariat. També volem agrair a totes les persones i entitats que integren el projecte d’adopció i custòdia del Tenes la seva empenta i participació!

La recuperació de les riberes del Tenes s’emmarca en el projecte d’adopció i custòdia que l’entitat desenvolupa des de l’any 2009 en el municipi vallesà.

Text i imatges > Associació Hàbitats

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies