Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la Visita Tècnica a la desembocadura i a la presa de l'embassament del riu Gaià

Dimarts 26 Novembre 2013 - 15:43

La visita, organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Fluvial, va tenir lloc el passat 22 de novembre.

Durant la sortida i la visita tècnica es va poder conèixer de part dels tècnics de l’Associació mediamental La Sínia del Gaià les actuacions de restauració i millora del tram baix i de desembocadura del riu Gaià a la mar mediterrània. També les actuacions de restauració i millora de les dunes i la platja d’Altafulla i Tamarit on desemboca el riu Gaià.


Es va anar, també a la presa del riu Gaià, riu amunt, on representants de Salvem el Gaià i de l’empresa que gestiona el pantà, Repsol van explicar la finalitat de l’embassament i la seva gestió.

També es va explicar com s’ha aconseguit arribar a un acord amb l’empresa per dur a terme una millora en la gestió dels cabals sortida i de la cota del pantà per garantir cabals ambientals a tot el tram baix del riu Gaià.Per acabar la sortida es van visitar les actuacions de restauració ambiental a el Catllar que s’ha pogut fer des que es deixa baixar el cabal ambiental de la presa del Gaià. El cabal ambiental ha permès recuperar una zona humida i s’hi ha recuperat l’hàbitat per a la tortuga de rierol.

A la sortida hi van assistir un total de 15 persones.
Per a més informació podeu consultar el Programa de la visita o bé la web del Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la xct.

Text i imatges > Grup de Treball de Custòdia Fluvial


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies