Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB DEL MES: L'espai de custòdia marina de "Canyons del Maresme" estrena plataforma de divulgació

Dimarts 3 Desembre 2013 - 13:15

SUBMON i XATRAC han creat un nou web per a donar a conèixer l’espai de custòdia marina “Canyons del Maresme”: www.canyonsdelmaresme.cat

L’any 2009, SUBMON inicià un projecte de custòdia marina amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, per tal d’implicar als sectors usuaris en la conservació dels valors ecològics d’una àrea marina al litoral de les comarques del Barcelonès, el Maresme i la Selva.  Aquesta àrea, de 2300 km2, es caracteritza per la presència d’un  sistema de  canyons submarins que arriben fins als 1800 metres de fondària i per que tot i la seva proximitat a la conurbació de Barcelona, s’hi  poden observar freqüentment  4 de les 8 espècies de cetacis més comunes al Mediterrani. En la seva zona més costanera, l’àrea compta també amb la a presència de praderies de posidònia.

La custòdia marina és un procediment voluntari entre una entitat  de custòdia i, o bé l'administració competent o bé algun col·lectiu d'usuaris del mar, per arribar a una forma acordadad de conservar el medi marí.

A través de les ajudes de col·laboració a projectes d’educació i sensibilització ambiental  de la Direcció General de Polítiques Ambientals per a l’any 2013 (Resolució TES/2488/2012, de 8 de novembre) enguany s’ha pogut dissenyar un espai web que esdevindrà una finestra on-line, on trobar tota la informació i activitat que es realitza a l’espai de custòdia marina  “Canyons del Maresme”. El llançament d’aquest web és una  nova fase del projecte de custòdia que permet als usuaris de l’espai i al públic en general, accedir de forma directa a la informació relacionada amb l’àrea i a les activitats i continguts educatius que s’hi duguin a terme.


Per tal d’ampliar també els continguts al sector educatiu, que no s’havia fet fins ara, s’ha comptat amb l’entitat d’educació ambiental XATRAC, que ha treballat en la creació, de tallers i activitats pels escolars, adaptades al nivell curricular de cada etapa, que permetran traslladar el concepte de custòdia i els valors ambientals de l’espai al sector educatiu.  En l’apartat educatiu, el nou web compta també amb un joc on-line, on els més petits (i també els adults que ho vulguin) podran  conèixer i integrar  conceptes de preservació de l’entorn a l’hora d’ampliar el coneixement sobre els valors ecològics d’un espai proper i aprendre a  col·laborar en la seva conservació.

Podeu visitar el nou web de l’espai de custòdia  “Canyons del Maresme”, les activitats, l’agenda, la informació de com participar i molts altres continguts relacionats amb l’espai i la custòdia marina a www.canyonsdelmaresme.cat.

Tenir cura del mar, realitzar una gestió sostenible dels recursos marins, no embrutar els ecosistemes, preservar els elements culturals i les activitats tradicionals, mantenir els hàbitats; en definitiva, conservar el que no volem perdre. Perquè la natura, la cultura i el paisatge és patrimoni de tots, la custòdia marina és un compromís amb les generacions actuals i futures.

Si vols saber amb més detall què és la custòdia marina, us recomanem que descarregueu el fulletó de custòdia marina.

Text i imatges > SUBMON

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies