Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Premis Europeus Natura 2000

Dijous 9 Gener 2014 - 11:36

La Comissió Europea ha posat en marxa una nova iniciativa sobre la Xarxa Natura 2000, els Premis Europeus Natura 2000. Consisteixen en la convocatòria d'una sèrie de premis anuals que reconeguin i promoguin les millors pràctiques de conservació de la natura a Europa. L'any 2014 serà el primer en què s'atorguin aquests premis .

Aquesta iniciativa pretén captar l'atenció del públic donant a conèixer la utilitat i importància de la Xarxa Natura 2000 per a la protecció de la biodiversitat a Europa i la seva contribució a la conservació mundial de la natura. Per això es vol reconèixer l'excel·lència en la gestió i promoció de la Xarxa Natura 2000 i els seus objectius. Igualment vol mostrar activitats relacionades amb Natura 2000 que siguin beneficioses per a l'economia local.

La convocatòria està oberta a qualsevol agent implicat en la Xarxa Natura 2000, ja siguin gestors, autoritats locals o regionals, investigadors, associacions, voluntaris, propietaris, empresaris, institucions educatives, individus particulars, etc.

Termini. Les sol·licituds es podran efectuar entre el 16 de desembre del 2013 i el 18 de febrer de 2014.

Els premis inclouen cinc categories: conservació; beneficis socials i econòmics; comunicació, conciliació d'interessos i cooperació. Hi haurà un guanyador per a cadascuna de les cinc categories que rebran el premi en una cerimònia que se celebrarà a Brussel·les el maig de 2014. A més del reconeixement públic, els guanyadors rebran un trofeu i un premi en metàl·lic simbòlic de 2.000 euros. Igualment es desenvoluparan actes en els països dels guanyadors .

Per a més informació sobre els Premis, consulteu les bases.
http://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/awards/
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies