Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

III Encontro Galego de Custodia do Territorio

Dimecres 5 Febrer 2014 - 14:19

50 persones participen durant els dos dies de la trobada dedicada a àmbits innovadors de la custòdia del territori a Galícia
El passat 31 de gener i 1 de febrer han tingut lloc el III Encontro gallec de custòdia,que s'ha centrat en àmbits innovadors i nous reptes per la custòdia a Galícia: custòdia agrària, accés a la terra i minifundisme, desenvolupament rural, innovació europea, gestió i certificació forestal, seguretat jurídica i incidència política. Al programa ha intervingut amb dues ponències Jordi Pietx, director de la xct, així com l'advocat col·laborador de la xct i del Foro de Custòdia (FRECT) Antonio Ruiz . Aquí podeu consultar el programa complert. Està previst que també es difonguin les ponències presentades.

Va ser especialment interessant la presentació del Banco de Terras de Galícia (BanTeGal), que en 6 anys de funcionament des de 2007 mostra ja uns resultats notables en l'intercanvi de terres agrícoles i rurals entre propietaris i usuaris i gestors. La recent modificiació de la llei regulaladora del BanTeGal és interessant per haver inclòs la custòdia del territori i la possibilitat que les finques del banc es destini a entitats no lucratives amb finalitat de conservació.

El dia 31, abans d'iniciar-se l'Encontr,o els representants de les entitats promotores de l'Agrupación Galega de Custodia do Territori es van reunir amb la Directora Xeral de Conservación da Natureza, la Sra. Verónica Tellado, amb qui van exposar la situació de la custòdia a Galícia i van acordar iniciar passos per a una col·laboració més continuada, també en relació al nou programa de desenvolupament rural Gallec (PDR). Jordi Pietx va acompanyar-los en aquesta reunió aportant informació de l'aliança a Catalunya entre la Generalitat i la xct.

Aquesta és la primera activitat de l'Agrupación Galega des que el seu coordinador Óscar Rivas va assumir la presidència del Foro de Custòdia (FRECT) el desembre passat. 


 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies