Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Noves propostes de comercialització de productes del mercat de custòdia

Dijous 6 Febrer 2014 - 15:46

Fundació Emys i Submon ofereixen productes de custòdia vinculats als seus projectes de conservació.

A continuació us informem de novetats sobre productes del mercat de custòdia vinculats a Fundació Emys i SUBMON.

Sèlvia t'ofereix cistelles ecològiques i a domicili

La Fundació Emys va impulsar el 2012 la creació de la Cooperativa Agroecològica de la Selva, que agrupa els productors ecològics proveïdors de SELVIA. Gràcies a això, SELVIA posa en valor la feina a pagès, potencia la recuperació d’espais agraris en desús i contribueix a la conservació dels espais naturals de la comarca de la Selva, especialment valuosos per les seves zones humides.

La cistella SELVIA ofereix més d'un centenar de productes ecològics que van des de la fruita i verdura, passant per olis, pa i farines fins arribar a carns o embotits. Tots els productes de la cistella són ecològics certificats.

Les comandes de cistella es tanquen amb una periodicitat setmanal, cosa que ens permet oferir productes recollits o processats amb poca antelació, de manera que pugueu consumir productes frescos i de temporada amb una gran qualitat nutritiva i organolèptica.

Sèlvia només reparteixen cistelles en un radi de 50 km des del punt de distribució de Riudarenes. Els clients de SELVIA poden inscriure's a l'associació de consumidors ECONSELVIA. Per aquest 2014, la quota d'associat és de 0€.

Us recomanem que feu un cop d'ull als productes que ofereixen i als productors implicats en el projecte! A la seva web, www.selvia.org, trobareu tota la informació sobre com comprar les cistelles SELVIA.


SUBMON t'ofereix comprar peix de custòdia

SUBMON ha iniciat el projecte de venta de peix pescat de forma artesanal i de proximitat, de la zona de custodia marina “Canyons del Maresme”. Un pas més per tal de promocionar productes del mercat de custòdia, que potenciïn l’ús i la gestió del recurs de forma sostenible, que sigui compatible amb l’existència d’altres espècies.

Comprant aquest peix esteu donant suport a la pesca artesanal i de proximitat, fomentant la gestió sostenible del medi marí.

Com funciona?
- Us trobareu dos dimarts al mes al local de SUBMON (C/Rabassa 49-51, Barcelona). Els pescadors ens portaran el peix cap a les 18h, i podreu passar a recollir-lo a partir d’aquesta hora i fins les 20:30h. Si algú té problemes amb aquest horari que ens ho faci saber. Es demana un compromís mínim d’una cistella al mes.
- La setmana anterior a la recollida rebreu per correu l’enllaç a un formulari preguntant la quantitat de peix que voleu per aquell dimarts (cistelles de 2 ó 4Kg), i haureu de contestar abans del dimarts. (S’acceptaran canvis d’última hora fins al mateix dimarts a les 11h del matí).
- El preu del peix és de 10€/Kg sense impostos, s’ha de sumar un 10% d’IVA. Les cistelles són de 2Kg aproximats, és a dir que us podeu trobar cistelles d’1’9Kg o 2’2Kg, amb la variació de preu corresponent.
- Cada compra que realitzeu tindrà un suplement de 2€, tant si compreu cistelles de 2Kg com de 4Kg. Aquests diners van destinats a l’associació i es faran servir per cobrir les despeses del local i de gestió.
- La forma de pagament serà al moment i en efectiu. No obstant, si hi ha algun inconvenient o us es més fàcil, sempre podreu fer una transferència bancària a un número de compte que us facilitaran.
- El peix ens arribarà en unes caixes de plàstic que haureu de retornar netes el pròxim dia que vingueu. Es recomana que porteu una bossa de plàstic o de roba per endur-vos-en la caixa, ja que a vegades estan una mica mullades.
- Des de l’entitat es promouen activitats al voltant de l’àrea de custòdia marina, que periòdicament s'aniran comunicant. Tallers de neteja de peix, visites a la confraria de pescadors, receptes de cuina amb peix, sortides a l’àrea de custòdia, etc.
- En el cas que un dimarts no s'arribi a 5 persones apuntades, o els pescadors no hagin pogut sortir a pescar per mala mar, es posposarà l’entrega buscant el dia que millor vagi a tots.

Si esteu interessats en apuntar-vos a l’iniciativa i promoure el consum responsable, alhora que teniu accés a peix fresc del dia, contacteu amb SUBMON.Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies