Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Associació Hàbitats impulsa les obres de restauració del Congost a les Franqueses del Vallès

Dijous 6 Febrer 2014 - 16:38

La restauració és possible gràcies a un ajut de Fundación Biodiversidad.
El projecte de custodia fluvial impulsat per Associació Hàbitats al riu Congost a les Franqueses del Vallès ha confirmat el pressupost necessari per iniciar les obres de restauració del tram durant el mes de febrer gràcies a una subvenció de Fundación Biodiversidad.

El tram que es rehabilitarà comprèn els marges fluvials del riu Congost des de que entra al municipi de Les Franqueses del Vallès després de passar pel terme de La Garriga, fins al pont de la carretera BV-1433, que uneix el nucli urbà de Llerona amb l’Ametlla del Vallès.

El projecte de restauració forma part de l’adopció del riu Congost que Associació Hàbitats desenvolupa amb l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs des de l’any 2013. L’objectiu fonamental del projecte és afavorir la participació social en la gestió de l’espai fluvial. Per aquest motiu durant l’any 2013 ja es van realitzar reunions amb els principals agents locals, visites naturalistes a l’espai en custòdia i formacions en inspecció de rius. Durant tot l’any 2014 les obres de restauració marcaran el calendari d’accions i es preveuen visites a les obres obertes al públic i accions desenvolupades amb la participació de voluntariat.

Les principals intervencions en l’espai es duran a terme durant els propers mesos de febrer i març i se centraran en l’eliminació i eradicació d’espècies de flora exòtica invasora, així com en la revegetació amb espècies autòctones. Durant la resta de l'any s’instal·laran refugis per a la fauna, es realitzaran actuacions de manteniment i eliminació de deixalles i es potenciarà la comunicació del projecte per tal de donar a conèixer els valors d’aquest tram del riu Congost que forma part de la Xarxa Natura 2000.

La restauració d’aquest tram, a més, coincidirà amb el Projecte de condicionament del parc del Falgar i la Verneda, que tot just l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès va presentar el passat dilluns 13 de gener durant el Consell del Poble de Llerona. Les actuacions a una i altra banda de la carretera que uneix Llerona amb l’Ametlla significaran una important transformació en l’entorn fluvial per tal de recuperar el seus valors ecològics.

Les actuacions previstes, a més de comptar amb el suport de la Fundación Biodiversidad, formen part del “Programa de custòdia fluvial en la gestió local de la Xarxa Natura 2000 a la conca del Besòs” que Associació Hàbitats desenvolupa gràcies al suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Text i imatges > Associació Hàbitats

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies