Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Premiades diverses entitats de custòdia als Premis de Medi Ambient 2014 de la Generalitat de Catalunya

Divendres 6 Juny 2014 - 15:10

La Fundació Emys, el Grup de Natura Freixe i l'Associació Mediambiental La Sínia han estat premiades entre d'altres.

Ahir dijous 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, es va realitzar l'entrega de Premis de Medi Ambient 2014 a l'Institut d'Estudis Catalans. El premi, convocat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, vol reconèixer públicament la tasca de persones físíques i jurídiques a favor del medi ambient. El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, acompanyat de la Directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, ha presidit aquesta tarda l'acte d'entrega.

El premi consta de 3 modalitats:
1. Projectes de recerca, desenvolupament i innovació
2. Iniciatives de protecció i millora del medi ambient
3. Trajectòries de protecció i millora del medi ambient

Pel que fa a les dues modalitats de Projectes de recerca, desenvolupament i innovació, i Iniciatives de protecció i millora del medi ambient, el Premi s’atorga en l’àmbit de la protecció i preservació del medi aquàtic del nostre territori (continental, litoral i marí). La modalitat Trajectòries de protecció i millora del medi ambient s’atorgarà en qualsevol àmbit temàtic d’actuació.

Els premiats han estat: 

1. Projectes de recerca, desenvolupament i innovació
S'ha premiat un treball de Roger Samsó, relacionat amb aiguamolls construïts per a la depuració d'aigües residuals. 

2. Iniciatives de protecció i millora del medi ambient
S'han reconegut dues actuacions de l’àmbit de la conservació i millora del medi aqüàtic per la seva iniciativa de protecció i millora del medi ambient:

- Fundació Emys de Riudarenes (la Selva), pel projecte “Conservació de la tortuga d’estany (Emys orbicularis)”, un projecte de custòdia centrat en els ecosistemes aquàtics que ha generat una xarxa estructurada de zones humides amb un reservori de biodiversitat excepcional.

- Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla i Tarragona (Tarragonès), pel projecte “Un riu ben viu! Conservació i custòdia del territori al riu Gaià”, centrat en el programa de custòdia i conservació del riu Gaià i el seu àmbit fluvial, sobretot en el tram baix, i la gestió de l'Hort de la Sínia, un centre on es combina l'educació ambiental i la producció agrària ecològica.

3. Trajectòries de protecció i millora del medi ambient
En aquesta modalitat també s'ha premiat a dues organitzacions ex-aequo:

- Grup de Defensa del Ter, de Manlleu (Osona) per la seva dedicació constant, durant vint-i-sis anys, a la defensa i conservació de la Conca del Ter. La creació de l’entitat va suposar un enriquiment democràtic per la societat, que va trobar en aquesta entitat noves formes de participació i compromís amb les persones i amb l'entorn, i que encara continua implicant la societat en nous projectes.

- Grup de Natura Freixe, de Flix (Ribera d’Ebre), que enguany compleix 25 anys, per la seva tasca de conservació d’un tram del riu Ebre a Flix. La seva principal actuació se centra en la gestió de la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, que des del 1999 s’ha convertit en un referent de la integració de la població local en la gestió d’un espai natural i de la dinamització a nivell local i comarcal d’una economia a l’entorn de la preservació i valorització del patrimoni natural.

A tots ells moltes felicitats pel merescut premi!


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies