Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct ha participat en el Balanç social que promou la Xarxa d'Economia Solidària

Dimecres 10 Setembre 2014 - 11:00

  Serveix per radiografiar part de l’Economia Social i Solidària catalana i donar visibilitat així a aquest sector emergent.
Per primera vegada la xct ha participat en el Balanç social que promou la Xarxa d’Economia Solidaria des del 2007  i l’experiència ha estat positiva. Per aquest motiu ho volem compartir amb vosaltres, a fi de que el proper any mes organitzacions hi participin.
 
El Balanç Social és una eina dissenyada des de i per a l'Economia Social Solidària i amb vocació transformadora respecte la incentivació d'un nou model econòmic i socioempresarial.

Destaca l’agregació de tots els Balanços Socials que es van realitzant. En la mesura que s’hi van incorporant més organitzacions, s'obté un informe final que serveix per radiografiar part de l’Economia Social i Solidària catalana i donar visibilitat així a aquest sector emergent.

Aquest 2013 l’han fet 70 organitzacions i han posat en pràctica els objectius de transparència i responsabilitat. Les organitzacions que han participat a la campanya de la XES engloben un conjunt de 56.000 persones i donen feina, aproximadament, a 1.900 treballadores i treballadors.

La majoria de les entitats que han fet Balanç són cooperatives de treball (28), però també hi ha hagut cooperatives de consum (5), de serveis (4), de segon grau (2), associacions (16), associacions de segon grau (4), fundacions (6), societats mercantils (3) i societats laborals (1). Una cinquantena d’aquestes organitzacions pertanyen a la XES, una quarantena són organitzacions associades al Coop57 i una quinzena, signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona.

El Balanç Social no finalitza quan les organitzacions emplenen la cinquantena d’indicadors sobre aspectes de democràcia, igualtat, compromís ambiental, compromís social, qualitat laboral i qualitat professional. Les organitzacions poden establir uns objectius de millora per al següent exercici i d’aquesta manera obtenen el segell del Balanç Social. Enguany 24 organitzacions l’han sol·licitat i, si l’obtenen, aquesta certificació les acreditarà com a organitzacions plenament compromeses amb l’economia solidària.

Us animem si no l’heu fet aquest 2013 ho feu el proper any.

Si voleu conèixer més detalls de la campanya, a la propera Fira d’Economia Solidària Catalana (FESC), que tindrà lloc del 24 al 26 d’octubre, la XES presentarà l’Informe agregat.

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies