Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Reunió a Boston i Providence per la creació d’una xarxa internacional de conservació privada

Dijous 2 Octubre 2014 - 21:01

A la reunió hi vam assistir 40 persones representants de 32 organitzacions diferents: 8 de sud i centre amèrica, 14 de nord amèrica, 4 d’europa, 2 d’àfrica, 1 d’Àsia, i 3 d’Oceania.
Els passats 16 i 17 de setembre es va celebrar a Boston i a Providence, dues ciutats de Nova Anglaterra, Estats Units, una reunió per a la creació de la International Land Conservation Alliance (ILCA), en el seu nom provisional. L’entitat convocant ha estat el Lincoln Institute of Land Policy, amb seu a Cambridge (Massachussets), amb l’ajuda de la Land Trust Alliance (la xarxa de custòdia del territori dels EUA).
 


Aquesta reunió ha estat fruit de trobades i converses entre diferents entitats de tot el món que es dediquen a fer o impulsar formes de conservació privada, és a dir, que són impulsades bàsicament per a iniciatives privades. Aquestes ja fa un temps que perceben la necessitat de crear una entitat que ajudi a visibilitzar la importància i les possibilitats que oferim, a nivell mundial, com a moviment. Hi vam assistir 40 persones representants de 32 organitzacions diferents: 8 de sud i centre amèrica, 14 de nord amèrica, 4 d’europa, 2 d’àfrica, 1 d’Àsia, i 3 d’Oceania.
 
El dia 16 vam fer una sortida a Boston i els seus entorns, on vam poder conèixer la primera iniciativa de propietat comunal (entre privats) a Amèrica (avui en dia el parc urbà i centre de la ciutat, Boston Common), una de les primeres iniciatives de conservació per evitar el desenvolupament urbà (el Waverly Trail i la Beaver Brook Reservation), i el centre de natura Boston Nature Center, un projecte de l'entitat Mass Audabon.
 
El dia 17 ens vam reunir al Rhode Island Convention Center, a Providence, on els següents dies es va celebrar el congrés de la Land Trust Alliance. La reunió va ser intensa i productiva, i vam identificar les raons per crear aquesta xarxa, la seva missió i objectius, vam començar a dissenyar la seva governança i a traçar una estratègia organitzativa i de finançament.
 
L’ILCA disposa d’una subvenció per posar en marxa la seva estructura, i el Lincoln Institute of Land Policy és l’entitat que impulsarà aquesta llavor.
 
Des de la xct celebrem aquesta iniciativa, i hi aportarem la perspectiva de com desenvolupem la custòdia del territori i en quin context ens trobem, al mateix temps que aquesta guanya en reconeixement i legitimitat.
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies