Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Es presenta el projecte boscos de pastura del Consorci del Lluçanès

Dijous 5 Març 2015 - 11:03

El projecte promou la silvopastura en zones on s’ha realitzat treballs de millora dels boscos.

El passat dimarts 10 de febrer a la tarda es va presentar el Projecte Boscos de Pastura amb més de 40 participants. Aquest és un projecte impulsat per l’Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès. L’acte va ser presidit per Lluís Vila, president del Consorci del Lluçanès, i Josep Maria Giravent, president de l’Associació de Propietaris Forestals (APF Lluçanès). La presentació del projecte va anar a càrrec de Laura Megias, tècnica del Servei de Desenvolupament Rural del Consorci del Lluçanès que va explicar en què consistia el projecte, els requisits per participar-hi i els principals objectius del projecte. Seguidament es va procedir a la signatura de 3 acords de pastura entre ramaders i propietaris forestals per al desenvolupament del projecte.

El projecte Boscos de Pastura promou la silvopastura en zones on s’ha realitzat treballs de millora dels boscos. Aquests treballs de millora, promoguts i executats en la majoria dels casos per l’Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès, són condició necessària per formar part d’aquest projecte ja que un dels objectius és la limitació de creixement del sotabosc amb la presència de bestiar. Posteriorment, i si és necessari, es fa una certa inversió per millorar les condicions del bestiar, com ara, col·locar abeuradors, recuperar basses i fonts o recuperar antics prats de pastura. Els acords de pastura signats per totes les parts (propietaris, ramaders, Consorci del Lluçanès i Associació de Propietaris Forestals Lluçanès) tenen una vigència de 5 anys prorrogables i preveuen actuacions a la propietat, assessorament al ramader i al propietaris, visites de seguiment i avaluació, etc.

Amb aquests acords, doncs, es vol garantir la reducció del risc d’incendis i el suport al sector ramader del Lluçanès . El projecte s’inicia el 2013 amb el disseny i gestació del projecte i ja el 2014 s’inicia un acord verbal entre dos propietaris i un ramader, com a prova pilot. Actualment s’està treballant en 4 finques amb un total d’unes 200 ha situades a Oristà, Olost i Alpens, i s’està treballant en la incorporació de 3 finques més situades a Perafita i Sant Bartomeu del Grau.

Text i imatges > Web de Lluçanès viu
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies