Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Resultats dels Indicadors de Biodiversitat a la Xarxa d'Espais Natura de la Fundació Catalunya - La Pedrera

Dijous 2 Juliol 2015 - 10:34

L'informe mostra resultats favorables sobre la conservació de la biodiversitat en aquests espais. 
 

Enguany ja fa 5 anys que la Fundació Catalunya La Pedrera aplica un nou programa de seguiment d’indicadors de l’estat de la biodiversitat a la Xarxa Espais Natura amb l’objectiu de valorar l’estat i les tendències del seu medi natural.

Aquest programa treballa amb 62 indicadors que es van mesurant cada any o cada dos, tres o cinc anys segons el grup que mesura i s’aplica en 14 dels 24 espais. El programa es va començar a utilitzar el 2010 i ha permès obtenir dades de l’estat de conservació dels espais naturals de la Xarxa d'Espais Natura d’una manera més eficient i a un cost menor que el sistema anterior que vam fer servir entre 2001 i 2009. De fet, el cost s’ha reduït d’un promig de 8€/ha/any a 4€/ha/any tot i que ara suposa aproximadament un 3% del pressupost anual de l’Àrea de Territori, quan abans només era al voltant d’1%.  Per tant, dediquen més part del seu pressupost a saber com estan els espais.

En el següent gràfic es pot veure l’evolució dels resultats dels indicadors al llarg dels 5 anys i com el percentatge d’indicadors valorats positivament durant el 2014 ha estat superior al dels anys anteriors.De l’informe 2014 es destaca que als Cingles de l’Avenc de Tavertet la població d’amfibis està millorant degut a les millores en la gestió ramadera; a Mig de Dos Rius que la gestió del prat de dall fa que sigui un zona molt interessant per a les papallones fins al punt que és un dels únics tres llocs de Catalunya on es reprodueix la papallona tigre; al Bosc de Vilalta enguany la parella d’àligues cuabarrades ha tirat endavant amb èxit dos polls degut en gran part a la disponibilitat de coloms d’un colomar al costat del niu; al Port d’Arnes, que el riu Estrets continua essent un punt de diversitat excepcional pel que fa a les libèl·lules i que s’hi poden trobar algunes de les espècies de més alt valor per a la conservació a Catalunya; i pel que fa a l’Estany d’Ivars i Vila-sana, destaca que hi cria la mallerenga de bigotis, espècie catalogada en perill d’extinció a Catalunya i que només cria en dos indrets al País.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre els resultats d’aquest informe.

Text i Imatges > Blog de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya - La Pedrera

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies