Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT participa al 2n Congrés del Tercer Sector Ambiental de Catalunya

Dijous 2 Juliol 2015 - 11:17

El congrés va reunir una cinquantena d'entitats al Món Sant Benet el passat 11 i 12 de juny.
 

Text > Web de les Entitats Ambientals de Catalunya

El múscul necessari que ha de tenir el Tercer Sector Ambiental de Catalunya (TSAcat) s’ha d’aconseguir des del propi sector treballant amb rigor i per l’interès comú, de manera que la ciutadania percebi la bondat de la nostra feina i entengui la part de responsabilitat que li pertoca i la necessitat de la seva participació

Aquesta és una de les conclusions del 2n Congrés del Tercer Sector Ambiental que ha tingut lloc al Món Sant Benet els dies 11 i 12 de juny i que ha aplegat una seixantena de participants de 50 entitats de tot Catalunya.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en la inauguració del 2n congrés, ha recordat a les entitats ambientals que estan cridades “a jugar un paper molt important a la Catalunya del futur”, però ha lamentat que es tracti d’un sector “poc musculat” i “que està molt més a l’avantguarda des del punt de vista ideològic que des de l’instrumental”.

És per això que Vila ha convidat les entitats a reflexionar-hi i pensar en estratègies durant el congrés perquè “tan important com el paper que teniu en el lideratge de les idees, ho sigui des del punt de vista de l’acció i de l’execució de projectes i iniciatives”. “Es tracta d’un treball que heu de fer des de les entitats, ho heu de solucionar vosaltres” va assegurar Vila, tot estenent-los la mà afirmant que “des del Govern us ajudarem”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat també ha valorat de forma molt positiva la celebració d’aquest segon Congrés del Tercer Sector Ambiental de Catalunya perquè “arriba en un moment molt oportú i és necessari que sintonitzi amb aquest moment fundacional que viu Catalunya”.

En aquesta edició, el congrés ha tingut com a objectius enfortir el treball en xarxa entre les entitats, afavorint-ne la col·laboració, promocionar l’intercanvi de coneixements i la innovació socioambiental i incrementar la incidència social i política al servei de les entitats del Tercer Sector Ambiental.

El 2n Congrés del TSAcat ha comptat amb 1 ponència inaugural; 25 comunicacions presentades per les entitats; un Seminari de Comunicació Ambiental el qual ha integrat 1 ponència i 3 tallers sobre estratègies de comunicació audiovisual, i un espai d’anàlisi sobre com treballem la comunicació a les entitats; i 3 espais de treball d’aliances i col·laboracions entre entitats i els reptes de futur del sector.

Tot el contingut presentat estarà disponible a la web del Congrés: www.2congrestsa.cat

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies