Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Fundació Projecte Miranda busca espais naturals per que els seus cavalls puguin pasturar durant l'hivern.

Dilluns 29 Febrer 2016 - 16:52

Si creus que els pots ajudar, posa't en contacte amb ells!    

Projecte Miranda, entitat de Custòdia del Territori vinculada  a la XCT, és una fundació sense ànim de lucre amb seu a l'Alt Berguedà, que es dedica a recuperar cavalls procedents de maltractament o abandonament, i a  fer tasca social amb l'ajut d'aquests animals que són  magnífics tearapeutes.

Per recuperar els cavalls, els facilita espai i grup, posant-los en finques de muntanya on poden viure en condicions de llibertat acotada i pasturar, elements clau per la seva salut i benestar.Els cavalls col.laboren així a la neteja, millora i manteniment de prats, boscos i muntanyes. S'efectúa un maneig racional fent tancaments i rotacions, en relació a les pastures i al nombre d'animals segons l'extensió i característiques del terreny que ocupen. La situació actual donada per la crisi económica, és la causant d' un nombre creixent d'abandonaments d'èquids. La solució és conectar aquests animals a la terra i al paisatge. Aquests cavalls, a banda de fer una bona tasca mediambiental, aporten la seva magnífica presència al territori, i esdevenen un valor de dinamització económica i social. 

En aquests moments el Projecte Miranda busquen espais naturals on puguin pasturar part dels cavalls per passar l'hivern  per acollir de 14 a 40 cavalls. Idealment aquests espais haurien de tenir extensió considerable. Si creus que els pots ajudar, tot oferint un espai natural (o algun altre tipus d'ajuda), posa't en contacte amb la Fundació Projecte Miranda a través de projectemiranda@yahoo.es.

Cal tenir en compte que la Fundació pot organitzar trobades i visites als grups de cavalls, i estudi d'etologia del cavall, aportant afluència de persones a les poblacions veïnes, i constituïnt un factor de dinamització eco-turística tranquil.la i respectuosa.

Per a més informació sobre la Fundació Projecte Miranda, consulteu el seu web: www.projectemiranda.cat
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies