Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Implica't a la campanya de People 4 Soil !

Dijous 7 Juliol 2016 - 12:52

La campanya vol que es creï una legislació específica per a la protecció del sòl a Europa. 
 
Quin és l'objectiu de la campanya?
Es vol que Europa reconegui el sòl com un bé comú. Es vol pressionar les institucions europees per a l'adopció d'una legislació específica sobre la protecció del sòl, que estableixi els principis i les normes que els Estats membres han de respectar. Es vol que Europa reconegui la terra com un bé comú essencial en les nostres vides i assumeixi la seva gestió sostenible com una prioritat

Perquè?
En aquest moment, el sòl no està subjecte a un conjunt coherent de normes a la Unió Europea : la Directiva marc per a la protecció del sòl va ser retirada en maig 2014 després de vuit anys d'haver estat bloquejada per una minoria d' estats membres. Les polítiques de la UE existents en altres sectors administratius no són suficients per garantir un nivell adequat de protecció per a tots els terres a Europa.

Quan es començarà a recollir signatures?
Abans que puguem començar a recollir les declaracions de suport dels ciutadans de la UE, cal sol·licitar el registre de la proposta d'iniciativa a la Comissió Europea i esperar dos mesos per a la seva aprovació. Està previst presentar la sol·licitud al juliol, per la qual cosa la campanya començarà al setembre de 2016. A partir d'aquest moment, tindrem 12 mesos per reunir 1 milió de signatures.

Quina és la forma menys costosa d'aconseguir més signatures?
La forma més eficaç de recollir de signatures és demanar-la a través d'un butlletí específic als vostres membres i simpatitzants que signin la petició. La taxa de conversió és molt alta: al voltant del 22% de les persones que llegeixen el butlletí signarà la petició. Amb un altre enviament recordatori, un altre 7% podria signar. L'impacte a la xarxa social pot variar molt i depèn de la participació mitjana de la pàgina, el nombre total de post que un pot fer, etc. La taxa de conversió és del 25% de les persones que llegeixen un sol post (normalment al voltant de 1% dels seguidors). Atès que la taxa és molt més baixa en comparació amb el butlletí, s'han de fer molts post per assolir el mateix nombre de signatures. De totes maneres, les xarxes socials li permet arribar a altres usuaris que no són els seus membres.

Existeix la possibilitat de recollida de signatures en paper?
Sí, però no és recomanable. Totes les firmes en paper s'hauran d'enviar als promotors per correu ordinari . A més, si la informació en formularis de paper és il·legible o inexistent, la signatura pot ser declarada nul·la per les autoritats nacionals. Per tant , fins i tot en llocs públics, es promou recollir signatures que utilitzen dispositius electrònics ( telèfons intel·ligents, tauletes, etc. ) : el sistema electrònic proporciona automàticament els missatges útils per conèixer les possibles fonts d'error.

Quines dades es recolliran, i qui els gestionarà?
Les dades personals facilitades a través del formulari de signatura seran xifrats i enviats automàticament als servidors de l'organització, i només s'han de posar a disposició de les autoritats competents a efectes de verificació i certificació. Les declaracions de suport seran destruïts com a molt tard 18 mesos després de la data de registre de la iniciativa ciutadana proposada.


Trobareu més informació a: http://www.people4soil.eu/index-es.php
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies