Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Generalitat s'adhereix al projecte de custòdia i restauració de les riberes del Ter a Osona

Dijous 8 Setembre 2016 - 10:15

La col·laboració fomenta el desenvolupament d’acords i actuacions de custòdia i restauració fluvial amb propietaris i gestors, tant públics com privats, a la conca del Ter-
 
Text i imatges > Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, va signar el passat 28 de juliol a Manlleu (Osona) el conveni d’adhesió del Departament de Territori i Sostenibilitat al projecte Riberes del Ter, de custòdia i restauració dels cursos fluvials de la conca d’aquest riu a la comarca. Subirà va posar en valor aquesta iniciativa destacant “la importància que sis ajuntaments s’hagin posat d’acord per a la gestió d’aquests espais” i va expressar el desig que “aquest sigui el primer de molts altres convenis d’aquest tipus que afavoreixen la promoció del medi natural, als quals donarem també tot el suport”.
 
La col·laboració fomenta el desenvolupament d’acords i actuacions de custòdia i restauració fluvial amb propietaris i gestors, tant públics com privats, a la conca del Ter. El projecte parteix d'un acord marc establert l’any 2009 entre els ajuntaments de Torelló, les Masies de Voltregà i Manlleu, i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter. L'any 2013 s'hi van afegir els ajuntaments de Sant Vicenç de Torelló i Vic, i l'any 2014, el de Sant Julià de Vilatorta.
 
Facilitar el treball conjunt
 
Amb la incorporació de la Generalitat es vol facilitar el treball conjunt en diferents àmbits i la col·laboració regular en el seguiment, la recerca, la restauració i la custòdia del territori, l’educació i la difusió de les ribes del Ter i els seus afluents al seu pas per Osona.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ja promou amb els signants de l’acord el coneixement de la qualitat fisicoquímica i biològica de l’aigua i de la biodiversitat a la zona, a més de col·laborar en actuacions de conservació, restauració, custòdia del territori, recerca, educació i sensibilització. Gràcies als treballs de restauració ecològica i custòdia que ha impulsat el Museu del Ter el darrer decenni, en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aquest tram fluvial ha recuperat hàbitats i poblaments d’espècies d’interès comunitari.

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies