Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Reserva't la data: dijous 17 de novembre, Jornada anual de la XCT

Dijous 6 Octubre 2016 - 13:21

Fins el 14 d'octubre ens podeu fer arribar les vostres propostes de comunicacions curtes!
 
Us informem que el proper dijous 17 de novembre celebrarem la Jornada Anual de la XCT. Enguany la jornada es celebrarà a Can Coll, Cerdanyola del Vallès.

La Jornada anual vol ser un esdeveniment que sigui un punt de trobada i debat entre les entitats i persones interessades en la custòdia del territori i que, a la vegada, doni resposta a les necessitats formatives del col·lectiu. Reserveu-vos la data!
 
Els objectius de la Jornada Anual d’enguany són:
 - Donar a conèixer la custòdia del territori entre possibles promotors i agents implicats.
- Debatre sobre l’accés a la terra a Catalunya i el paper de la custòdia del territori.
- Mostrar i debatre sobre aspectes innovadors de la custòdia del territori.

La Jornada Anual d’enguany es dividirà en 3 sessions paral·leles:
- L’accés a la terra a Europa i Catalunya. El paper de les administracions locals (projecte Erasmus+ Access to Land).
- Comunicacions curtes sobre custòdia del territori.
- Seminari sobre custodia del territori dirigit per en Brent Mitchel (organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya).

Així doncs, durant la jornada es dedicarà un espai a presentar projectes de custòdia del territori que les diverses organitzacions esteu duent a terme (comunicacions curtes). En total, està previst que es presentin un màxim de 9 comunicacions, i 30 minuts per a cada comunicació (presentació + debat).

Us recomanem que consulteu el Programa Provisional per veure els horaris de la Jornada:  
www.custodiaterritori.org/mm/file/2016/161117_Programa%20jornada%20anual_XCT_comunicacions.pdf

Les inscripcions a la Jornada s’obriran a partir del 25 d’octubre, quan publicarem el programa definitiu amb el detall de les comunicacions i dels ponents de cada sessió.

L’espai de les comunicacions curtes és un molt bon moment per presentar els vostres projectes i també per conèixer altres projectes de custòdia del territori que s’estan duent a terme a Catalunya. Així doncs, us animem a presentar els vostres projectes tot enviant-nos la informació a través de la fitxa model que us facilitem.

COM PRESENTAR UNA COMUNICACIÓ CURTA
Qualsevol persona, entitat o institució, sigui o no membre de la XCT, pot proposar una comunicació relacionada amb el seu projecte de custòdia del territori. D’entre totes les comunicacions rebudes, se’n seleccionaran un màxim de 9. Cada comunicació seleccionada serà presentada amb un màxim de 15 mi­nuts + 15 minuts per a torn de paraules. A continuació us proposem una sèrie de temàtiques prioritàries:
 
1. Projectes de custòdia del territori vinculats a la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social
2. El paper de la base social per dur a terme actuacions de custòdia del territori. Casos pràctics
3. Mètodes per a la selecció de nous projectes de custòdia a les entitats
4. Projectes d’investigació i recerca vinculats a custòdia del territori
5. Propietaris gestors responsables del territori: és possible l’autocustòdia?
6. Conflicte d’interessos en projectes de custòdia del territori
7. Altres temàtiques

Es seleccionaran aquelles propostes que es considerin més interessants i innovadores. Cada organitza­ció/persona pot presentar més d’una proposta per la ronda de comunicacions.

Aquells interessats en presentar una comunicació curta utilitzeu la fitxa model per a presentar les vostres propostes i envieu-la asubirana@custodiaterritori.org . Us podeu descarregar la fitxa a través de següent link:
http://www.custodiaterritori.org/mm/file/2016/2016_fitxa_presentacio_co­municacions_jornada_anual_xct.doc

Data límit per presentar les vostres comunicacions: divendres 14 d’octubre.

Un cop feta la tria de comunicacions, ens posarem en contacte amb vosaltres per informar-vos l’acceptació de la vostra proposta/es (màxim el 21 d’octubre).

Can Coll

Can Coll és un Centre d’Educació Ambiental ubicat al Parc Natural de Collserola. Instal·lat en una antiga masia del segle XV, el centre d’educació ambiental Can Coll facilita el contacte del Parc amb les escoles. Desenvolupa també programes dirigits als estudiants de ciències de l’educació i als mes­tres en actiu.

Els diumenges, el centre s’obre al públic al matí. Es pot visitar la masia, que mostra la manera de viure de la pagesia dels segles XVIII i XIX; veure l’exposició “L’home i el medi a Collserola” i els audiovisuals del Parc; i fer els itineraris senyalitzats dels voltants.

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies