Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El proper 17 de novembre celebrem la 2a Jornada Anual de la XCT, i ho fem amb un programa d’excepció!

Dijous 3 Novembre 2016 - 14:42

  
La Jornada anual de la XCT és el punt de trobada de referència per a tot el món de la custòdia del territori, el moment bàsic de formació i intercanvi d’experiències. Durant la Jornada anual tindrem ponències, tallers i debats per a tots els gustos i públics. Els assistents podreu triar entre 3 jornades paral·leles.

Per una banda, hi haurà un programa molt complert de Rondes de Comunicacions sobre aspectes innovadors de la custòdia del territori: la custòdia en els plans tècnics de gestió i millora forestal; la custòdia com a eina per a la conservació de fauna amenaçada; el paper de la custòdia fluvial al Domini Públic Hidràulic; exemples d’ajuntaments que destinen el 0’5% del seu IBI per a la protecció de la biodiversitat i la natura; la recerca científica com a eina bàsica per al desenvolupament de projectes de custòdia; les servituds de conservació en el context del dret català actual; la custòdia del territori en “monts de socis”, etc.

Per altra banda, en el marc del projecte Erasmus+ “Acces to land”, organitzem la Jornada Tècnica “Fomentar l’accés a la terra per una nova generació d’agricultors agroecològics”. La jornada presentarà una mostra representativa d’aquestes iniciatives i algunes accions que facilitin l’accés a la terra, especialment des de l’administració local. La jornada compta també amb el suport del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2016 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Finalment, tindrem el privilegi i l’orgull de comptar amb el Seminari “La custòdia del territori, nou paradigma per a la conservació de la natura”,  organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i dirigit per Brent Mitchell. Reconegut i prestigiós especialista internacional en custòdia del territori, ha tingut un paper molt destacat en el desenvolupament de la custòdia a casa nostra. Va tenir un paper clau en les Jornades Internacionals i la Declaració de Montesquiu l’any 2000, que marca la consolidació del model de custòdia del territori a Catalunya. 16 anys després, segueix sent un plaer tenir-lo entre nosaltres, i poder compartir i debatre amb ell sobre els nous reptes de la custòdia. A Catalunya, però també a Europa. Ja vam tenir la sort de comptar amb ell durant el discurs d’obertura del I Congrés Europeu de Custòdia del Territori, ara farà dos anys, en el marc del projecte LandLife, on va opinar sobre un dels reptes actuals:   
 
 “Hem de ser capaços de fer més amb menys. El repte de les entitats és potenciar les interconnexions, seguir sumant gent i anar incrementant la seva implicació. I fer que la xarxa vagi creixent, cap a d’alt, cap a la xarxa europea, i cap a baix, cap a la gent que custodia la seva finca, granja o paisatge favorit”.

Amb aquestes paraules us animem a trobar-nos el proper 17 de novembre a  Can Coll, i a que participeu activament als diferents debats que tindran lloc.
FEM XARXA!! FEM CUSTÒDIA!!

Sandra Carrera
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies