Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Neix l'Associació Sèlvans, amb l'objectiu de seguir impulsant la custòdia dels boscos de més alt valor natural

Dijous 6 Abril 2017 - 12:08

L’associació seguirà treballant en estreta col·laboració amb l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, col·laborador històric de Sèlvans.

 
Cada 21 de març es celebra el Dia dels Boscos, i aquest any l’agenda s’ha completat amb la posada en funcionament de l’Associació Sèlvans. “Sèlvans”, nascut com a programa de conservació de boscos madurs i vells l’any 2005 en el sí de la Diputació de Girona, i impulsat els darrers tres anys i fins fa poc des d’Acciónatura, s’ha dotat recentment de personalitat jurídica pròpia. L’associació seguirà treballant en estreta col·laboració amb l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, col·laborador històric de Sèlvans. 
 
En un moment d’incertesa sobre el futur d’Acciónatura, però amb la ferma convicció de seguir impulsant la custòdia dels nostres boscos de més alt valor natural, l’equip tècnic de tres persones del programa Sèlvans s’ha associat amb 14 persones més, per donar-li continuïtat de forma focalitzada a totes les inèrcies i sinèrgies assolides els darrers anys tant en relació al programa de custòdia forestal, com a la iniciativa #Compensanatura (com a via d’implicació per a la societat), com a l’univers dels #BanysDeBosc Sèlvans com a nou servei de salut i benestar per a la societat. També treballarà el voluntariat ambiental.
 
L’Associació Sèlvans la presideix el Dr.Secundí López Pousa, qui va coordinar el primer estudi a Europa sobre els efectes dels banys de bosc sobre la fibromiàlgia, i compta com a coordinador general amb l’enginyer de monts Jaume Hidalgo i Colomé, principal impulsor històric del programa. Els acompanyen un equip multidisciplinar de perfils professionals complementaris (entre d’aquests dues guies forestals terapèutiques, una metgessa de família, i una psicòloga) que vol implicar la societat i els seus actors en la custòdia dels nostres boscos més vells... aquells que podríem entendre com el “nucli antic” dels nostres boscos, i que Sèlvans vol que abasti un mínim d’un 5% de la superfície arbrada del país.
 
L’Associació, tal i com estipulen els seus estatuts, té com a finalitats (1) la conservació de la biodiversitat i del patrimoni forestal d’alt valor natural arreu del Planeta, tot aplicant-hi mecanismes de coresponsabilitzacio i implicació de la societat, en especial la custòdia del territori, (2) la valorització dels serveis ecosistèmics dels boscos, inclosos els relacionats amb la salut i el benestar de les persones, (3) la constatació científica dels beneficis dels serveis ecosistèmics dels boscos per a la societat, i la formació i transferència tecnològica en aquest àmbit, i (4) la divulgació i la sensibilització sobre els valors ecològics, etnològics i socials dels boscos madurs i, en especial, dels boscos primaris.
 
L’equip de l’associació fa una crida a empreses i particulars per ajudar a impulsar-la, en el que suposa donar-li continuïtat a un projecte tant engrescador com necessari. A tal efecte, facilita el correu electrònic de contacte de l’associació: selvans.ong@gmail.com


 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies