Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El projecte Boscos de Pastura segueix creixent

Dijous 6 Abril 2017 - 13:22

S'ha signat un nou acord de pastura en una finca del municipi de Sobremunt.
 
Text i imatges > Web de Productes locals del Lluçanès

El projecte Boscos de Pastura, coliderat per l ‘Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès, compta ja amb un nou acord. El passat febrer es va signatrun nou acord de pastura en una finca del municipi de Sobremunt. Els acords de pastura són acords signats per part d’un propietari, un ramader, l’Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès per tal de promoure la silvopastura, la reducció del risc d’incendis i l’accés a la terra.

En aquest cas es tracta de la finca del Muntaner, amb 54 ha de bosc i 73 ha total en la qual un jove ramader iniciarà la seva activitat agrària, assolint, especialment, un dels objectius del projecte; l’accés a la terra de joves pagesos. En jove ramader s’incorporarà amb un petit ramat de vaques de pastura i amb un projecte de viabilitat lligat a la venda de proximitat i la sostenibilitat de la finca.

Amb aquest, ja en són 10 les propietats dins del projecte Boscos de Pastura amb més de 450 ha de bosc dins dels acords.

El projecte Boscos de pastura promou la silvopastura en zones on s’ha realitzat treballs de millora dels boscos. La reducció del risc d’incendis i el suport al sector ramader del Lluçanès en són els principals objectius. El projecte s’inicia el 2013 amb el disseny i gestació del projecte .
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies