Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Signa la petició per ampliar els beneficiaris de la propera convocatòria d'ajuts al 0,7% de l'IRPF i incloure entitats amb finalitat ambiental inscrites en registres autonòmics

Dijous 4 Maig 2017 - 11:56

Des de l'o3sac han emès el següent manifest, al qual us podeu adherir.
Des de l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (o3sac) demanen al M.A.M.R.M. que acati la sentència del Tribunal Constitucional sobre el 0.7% de l’IRPF i ampliï els beneficiaris de la propera convocatòria d’ajuts al 0’7% de l’IRPF per a incloure en la mateixa a associacions i a fundacions amb finalitat ambiental inscrites en registres autonòmics.

També demanen a la Generalitat que plantegi l’incident d’execució i insti al Tribunal Constitucional a actuar.

A tal efecte han emès el següent manifest. Si us voleu adherir a aquest manifest i sortir com a entitat sota-signant, ompliu el següent formulari d’adhesions: 

http://entitatsambientals.cat/lobrador-del-tercer-sector-ambiental-de-catalunya-o3sac-i-les-entitats-ambientals-catalanes-insten-lestat-a-complir-la-nova-sentencia-del-tribunal-constitucional-sobre-el-07-de-l/

L’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya i les entitats ambientals catalanes, valoren positivament la sentència del Tribunal Constitucional que es va fer pública el dia 23 de gener de 2017 i que ha donat, de nou, parcialment la raó a la Generalitat en el conflicte jurídic que manté des de fa anys per a la gestió de les subvencions amb càrrec al 0,7% de l’IRPF. Entre d’altres, la sentència li retreu a l’executiu central haver envaït les competències autonòmiques. L’o3sac i les entitats sota-signants insten l’Estat a fer cas de la nova sentència del Constitucional sobre la gestió del 0,7% de l’IRPF.

Aquesta nova sentència del Constitucional diu a l’Estat que pot assenyalar prioritats, criteris, requisits i objectius que orientin la concessió de les subvencions socials, però sempre deixant ampli marge a les comunitats autònomes per desenvolupar i aplicar la normativa general. Per aquesta raó, l’executiu central no pot convocar, resoldre, executar o tramitar les subvencions, li recorda el TC al govern espanyol.

L’o3sac considera que la gestió estatal d’aquests ajuts vulnera les competències catalanes en matèria de medi ambient i de foment i que cal una distribució territorial dels fons entre les Comunitats Autònomes, perquè convoquin i gestionin els ajuts de manera descentralitzada. En concret, interpreta com a vulnerades les competències en matèria de medi ambient i foment previstes als articles 114 i 144 de l’Estatut.

L’Ordre a què fa referència la sentència, publicada en el BOE el 13 d’octubre de 2008, estableix les bases reguladores i la convocatòria per a la concessió de subvencions a associacions declarades d’utilitat pública i fundacions adscrites al Protectorat del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí per a la realització d’activitats relatives als programes que es desenvolupin en relació amb la defensa del medi natural i la biodiversitat i la utilització sostenible dels recursos naturals i la prevenció de la contaminació i el canvi climàtic.

La dotació d’aquestes subvencions prové de l’assignació tributària de l’IRPF destinada a programes relacionats amb la defensa del medi natural i la biodiversitat, la utilització sostenible dels recursos naturals i la prevenció de la contaminació i el canvi climàtic, inclosos en la casella “altres fins d’interès social” de la declaració de la renda. Aquesta casella permet escollir els ciutadans destinar el 0,7% de l’IRPF al finançament de projectes socials a 
 través d’entitats socials i organitzacions no governamentals o bé a l’Església catòlica.

Des de l’any 2008, l’o3sac ve realitzant un treball constant de consultes i propostes per a aconseguir que aquesta convocatòria permeti desenvolupar projectes ambientals d’interès general a un major nombre d’organitzacions, generant així una repercussió sobre el territori i una distribució de recursos que és d’interès general per a totes les Administracions Públiques de l’Estat, és per això que demanem al M.M.A.M.R.M. que acati la sentència  i ampliï els beneficiaris de la propera convocatòria d’ajuts al 0’7% de l’IRPF per a incloure en la mateixa a associacions declarades d’utilitat pública i a fundacions con finalitat ambiental inscrites en registres autonòmics i animem a la Generalitat de Catalunya que insti l’incident d’execució al Tribunal Constitucional per a què l’Estat compleixi la sentència.
Més sobre...: irpf , 0 , 7% , medi ambient , entitats ambientals , o3sac
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies