Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Full de ruta cap al Pla Estratègic Conjunt XCT-XVAC

Divendres 8 Setembre 2017 - 13:57

  

Tornem de les vacances d’estiu amb cares noves al capdavant de la XCT i la XVAC, en Jofre Rodrigo i la Sandra Carrera agafem el relleu d’en Sergi Marí, ara amb noves responsabilitats a l’Ajuntament de Barcelona.
 
Una primera novetat respecte etapes anteriors és l’adopció  d’una metodologia de treball basada en el LIDERATGE COMPARTIT de tot l’equip, convençuts que és la millor manera de potenciar i aprofitar tota l’expertesa, coneixements i capacitats de les persones que en formem part.
 
Encetem aquesta nova etapa amb molta IL·LUSIÓ però també amb nous reptes i noves visions. I no hi ha millor manera d’iniciar una nova etapa per a una entitat que planificant el seu FUTUR. El Consell XCT i la Junta XVAC així ens ho van encomanar durant la reunió del passat juliol en que es va aprovar la nova direcció executiva.  
 
Davant d’aquesta petició, estem elaborant un full de ruta intern pel nou equip tècnic de la XCT-XVAC, a on es proposen una sèrie d'accions de millora a curt termini, i alhora estem planificant l’elaboració d’un Pla Estratègic Conjunt de la XCT-XVAC mitjançant un procés participatiu obert.
 
Creiem fermament que el futur de la conservació de la Natura a Catalunya passa per l'empoderament de la ciutadania i per això, la XCT i la XVAC han de treballar conjuntament per  promoure la RESPONSABILITAT i la IMPLICACIÓ de la ciutadania en la gestió del medi ambient.
 
En aquest sentit, proposem que la confluència de la XCT i la XVAC faci un pas més, i esdevingui un moviment estratègic d’enfortiment del tercer sector ambiental davant les institucions públiques. Això ens ha de permetre millorar la nostra capacitat d’incidència en l’agenda política, de trobar nous espais de col·laboració, i de fer créixer la nostra base social.
 
Així doncs, l’eix vertebrador d’aquest full de ruta és l’elaboració d’un Pla Estratègic Conjunt, que ens encamini cap a una ALIANÇA estratègica de cooperació tècnica de caràcter general i de treball en XARXA.
 
Per altra banda, aquest Pla Estratègic Conjunt XCT-XVAC ha de contemplar el procés de canvi cap a un Estat propi que ha endegat el nostre país. Les incerteses són grans i, per tant, hem d’augmentar la nostra capacitat de resiliència com a organització i, alhora, ser valents per plantejar-nos línies de treball en un horitzó de plena sobirania nacional. 
 
Amb aquest horitzó, preveiem iniciar un procés participatiu per que permeti empoderar a tots els membres de la XCT i la XVAC en l’elaboració del Pla Estratègic Conjunt. Aquest procés s’iniciarà amb un primer recull de propostes per part del Consell XCT i la Junta XVAC el proper 29 de setembre, i continuarà durant la Jornada Anual de la XCT el 9 de novembre, per debatre i treballar entre els membres d’ambdues entitats la configuració d’aquest Pla. El procés seguirà durant els 6 següents mesos amb diferents mecanismes de participació, i conclourà amb la seva aprovació per part de les assemblees XCT-XVAC que tindran lloc el juny del 2018.
 
Durant el procés participatiu del Pla Estratègic Conjunt es treballarà per definir una nova missió i visió, compartida per ambdues organitzacions. I es valorarà si cal un nom o marca que doti aquesta aliança de prou capacitat de comunicació pública.
 
Així doncs, en breu anireu tenint noticies de com avança el nostre full de ruta i dels primers passos cap al Pla Estratègic Conjunt XCT-XVAC.
 
10 paraules, que han anat sortint al llarg d’aquest redactat, poden resumir perfectament l’essència del full de ruta que proposem el nou equip XCT-XVAC: LIDERATGE COMPARTIT, IL·LUSIÓ, FUTUR, CUSTÒDIA, VOLUNTARIAT, NATURA, ALIANÇA, XARXA, RESPONSABILITAT, IMPLICACIÓ, SERVEI.
 
Som-hi!!
Més sobre...: opinió , full de ruta , xct , xvac , pla estratègic
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies