Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Busquem casos exemplars de projectes de custòdia del territori que incorporin mesures d'adaptació al canvi climàtic

Dijous 5 Octubre 2017 - 13:28

La finalitat és que serveixin d'exemple i inspiració per a altres projectes
Des de la XCT, i juntament amb el Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio (FRECT) hem iniciat el projecte "Adaptació al canvi climàtic en projectes de custòdia del territori" gràcies al suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente.

Amb aquest projecte, que durem a terme fins al juny de 2018, pretenem estimular que les entitats de custòdia incorporin mesures per adaptar els seus projectes al canvi climàtic. Per assolir-ho, editarem una Guia pràctica sobre com planificar els projectes de custòdia per adaptar-se al canvi climàtic a les regions especialment vulnerables d'Espanya (estarà disponible online en castellà i català). Aquesta guia contindrà informació bàsica sobre l'impacte del canvi climàtic i les principals mesures per adaptar-s’hi; un apartat pràctic sobre com adaptar els plans de gestió i com incorporar l'adaptació al canvi climàtic en els seguiments dels projectes; i un anàlisi de 5 casos d'estudi exemplars de projectes de custòdia del territori que ja tinguin en compte la seva adaptació al canvi climàtic.

QUÈ BUSQUEM
BUSQUEM projectes exemplars de custòdia del territori que tinguin en compte la seva adaptació al canvi climàtic. Volem donar a conèixer aquells projectes Que incorporin i apliquin mesures d'adaptació al canvi climàtic amb la finalitat que serveixin d'exemple i inspiració per a altres projectes.

Es valorarà l'existència d'un pla de gestió, seguiments i avaluacions, demostracions de l'aplicació constant i duradora de les accions, i garanties de la seva aplicació a mig - llarg termini.

QUÈ OFERIM
Els projectes seleccionats seran analitzats en detall i la seva experiència serà publicada a la Guia pràctica editada.
Atès que per a l'anàlisi dels projectes seleccionats demanarem que ens facilitin informació / documentació i també és possible que se’ls faci alguna entrevista, la XCT remunerarà la seva dedicació amb un import de 100 € per projecte seleccionat.

ENVIA’NS EL TEU PROJECTE
Si el teu projecte de custòdia del territori ja està treballant amb mesures per l'adaptació al canvi climàtic i vols que formi part dels casos exemplars de la guia, contacta amb nosaltres. Et demanem que a l'email ens indiquis breument com s'està treballant l'adaptació al canvi climàtic i, si ho creus oportú, ens enviïs documentació de suport.

Podeu enviar-nos les vostres propostes fins al 15 d'octubre a:

pcarnicero@xct.cat
anavarro@frect.org
 
Entre totes les propostes rebudes, es seleccionaran un màxim de 5 projectes exemplars.
Si teniu algun dubte podeu contactar amb nosaltres a: pcarnicero@xct.cat o bé trucant al 93 886 61 35 i preguntant per en Pau.

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies