Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Fundació Andrena dóna suport a 2 projectes de custòdia del territori

Dilluns 11 Desembre 2017 - 17:09

Les entitats beneficiàries són l'Ass. La Sorellona i el Dept. de Botànica de la Universitat de Barcelona. 
 

Andrena és una Fundació creada per la família Gallès que té per missió la conservació de la natura, en particular la vida a les aigües dolces a Catalunya. En el marc de la convocatòria d'ajuts de 2017, han seleccionat 2 projectes: 
 
- Recuperació d'hàbitats aquàtics al Pla de la Selva, de l'entitat ambiental La Sorellona. Es tracta d'una iniciativa dissenyada per millorar la qualitat ambiental d'un entorn que es troba en preocupant degradació a la plana selvatana. Les actuacions concretes afavoriran la tortuga d'estany "Emys orbicularis", actualment amenaçada, les basses temporànies i l'enfortiment de la població d'altres rèptils i amfibis. Per aconseguir-lo, l'Associació La Sorellona té prevista l'eradicació d'espècies al·lòctones, la restauració de basses temporànies en finques amb acords de custòdia, i el marcatge de tortugues.

La Sorellona és una entitat ambiental que té per missió posar en valor el patrimoni natural, amb l'educació i la sensibilització ambiental. Han promogut una xarxa de voluntariat ambiental pel seguiment de biodiversitat aquàtica, en sectors dels rius Ter, Muga, Fluvià, i al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.

- Millora de la conservació de les molleres del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Universitat de Barcelona, Departament de Botànica. Aquest projecte pretén atenuar la pressió de pastura sobre hàbitats molt singulars i valuosos, les molleres d’alta muntanya. Per assolir-ho, s'instal·laran tanques d'exclusió de pastura per a la protecció de dues torberes amb ericàcies, i una mollera alcalina, totes al Pallars Sobirà, les quals ara pateixen una forta pressió ramadera. S'en farà el seguiment durant dos anys. Les molleres d'alta muntanya són hàbitats valuosos i d'interès comunitari, i al nostre país, són ambients molt singulars. 

La Fundació Andrena va néixer amb l’objectiu de fomentar la conservació de la vida a les aigües dolces, a Catalunya. La fundació és constituïda per la família Gallés; suposa la continuïtat del Fons Andrena, iniciat el 2014, i el seu òrgan de govern és el patronat.

Per aconseguir el seu objectiu, donen suport a les entitats del territori, per desenvolupar projectes de conservació en ecosistemes aquàtics, sempre recolzats en el coneixement científic.

Per a més informació visiteu la seva pàgina web


 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies