Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB DEL MES: Participació en el projecte de ciència ciutadana Alerta Forestal

Dimecres 13 Desembre 2017 - 10:41

Les entitats ambientals estan convidades a participar en la plataforma Alerta Forestal, vinculada amb el projecte Boscos Sans per a una Societat Saludable del CREAF.
 
Es tracta d'una plataforma de ciència ciutadana per enregistrar dades sobre la processionària, la sequera o les ventades.

Les persones participants poden pujar fotos de paisatge on es vegin pinedes amb bosses de processionària i/o les erugues s'hagin menjat una bona part de les fulles; o fotos de paisatge on es vegi tot un bosc amb arbres marronosos, afectats per la sequera, o amb arbres caiguts per la ventada. Cal geolocalitzar-les, indicar la data en què han estat presa i valorar el grau d'afectació del bosc a través d'una gràfica.

Aquesta informació ciutadana serveix a complementar les dades del CREAF sobre els problemes de salut dels boscos, i, en particular, per fer models de simulació que han de permetre elaborar mapes de predicció de la salut futura dels nostres boscos.

Alerta forestal forma part del projecte Boscos Sans per a una Societat Saludable, que té per objectiu comprendre millor les relacions que s'estableixen entre la salut dels boscos i el benestar de les persones. Té la voluntat d'implicar la societat, els polítics i els agents claus en els processos de planificació territorial per fer els nostres boscos més resilients als efectes de les plagues, els incendis, les sequeres i altres pertorbacions.

Per aquest motiu conviden les entitats i el seu entorn a unir-se a la comunitat activa de persones que ajuden a recollir dades. No és necessari ser experts en els temes forestals, ja que espot rebre el suport de les persones especialistes per reconèixer les espècies d'arbres i valorar l'estat de salut de cada alerta. En alguns moments concrets de l'any es realitzaran crides específiques per participar en la recollida de d'alertes.

Per a més informació consulteu la plataforma Alerta Forestal  i el projecte Boscos Sans per a una societat saludable.
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies