Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Ajuda a la Fundació Miranda a finançar un documental sobre la transhumància

Dijous 11 Gener 2018 - 16:58

Estan buscant ajuda a través de la plataforma Verkami de micromecenatge.

Al llarg d'aquesta tardor la Fundació Miranda ha realitzat una transhumància dels seus cavalls a través del Camí de Marina. És la primera vegada en 50 anys que es fa transhumància per aquest camí recuperat. Per aquest motiu, un equip d'audiovisuals ha estat filmant l'esdeveniment. 

Ara busquen ajuda per crear un documental d'aquest esdeveniment. Per aquest motiu han creat un projecte a Verkami, on busquen finançament. Encara queden 20 dies per donar-els-hi suport! Tots els donatius tenen recompensa. 
 
AJUDA'LS A CREAR AQUEST DOCUMENTAL!
Visita la pàgina de Verkami i fes el teu donatiu

                    

Per a que necessiten els diners?
Per a finançar el rodatge (salaris, material, despeses de transport i allotjament) d'aquesta primera transhumància que es fa del Pirineu al mar en més de cinquanta anys, amb la intenció de fer un DOCUMENTAL que, acompanyant i coneixent els cavalls durant tot el camí (mai no han vist el mar) reflexiona sobre el disseny passat, present i futur del nostre territori i, en general, de tota la mediterrània.

Què volen fer?
Una road movie a ritme de cavall que ens posa davant el disseny i la gestió del territori de Catalunya tenint en compte la connexió cultural entre comarques, els fluxos biològics de la nostra fauna salvatge, els nostres boscos pobríssims en biodiversitat, els desastres dels Grans Incendis Forestals i la necessitat de recuperar la nostra memòria per reflexionar sobre on volem anar a partir de qui érem fa només una generació.

Per primera vegada en moltíssims anys, un ramat baixa pel recentment recuperat Camí Ramader de Marina, del Berguedà fins al Garraf, cercant l'eterna primavera. Un camí obert recentment amb vocació de fossilitzar-se que pren vida amb el pas d'aquest primer ramat i aquests humans que els acompanyen i guien.

Parlarem de sistemes ecològics i paisatges complexos, de la desestructuració i restauració d'ecosistemes i dels episodis catastròfics que estan tenint lloc a Noruega, els Apenins, Suïssa, Àustria, etc.; De la humanització del territori.

I dels pastors que eren qui sabien llengües, música i matemàtiques. Viatjaven, comerciaven, aprenien. Per a les cases d'acollida dels camins transhumants, acollir al pastor era compartir amb una persona sàvia. Molts eren nomenats padrins dels fills d'aquestes cases. És un camí de complicitats. Encara hi ha famílies que mantenen la relació que van forjar els seus avantpassats.

I una pel·lícula on hi ha cavalls. De la mà d'experts, els coneixerem perquè tenen moltes coses a ensenyar-nos. Els camins ramaders són els que, al neolític, els humans van copiar dels que feia la fauna salvatge.

Camins dels Bonshomes, de trementinaires, camins plens d’història que connecten natura i cultura, territori i persones. La recuperació del principal camí ramader de Catalunya i la primera transhumància que li dóna vida ens obre un món que vàrem perdre fa només cinquanta anys i que necessitem recuperar per al present i per al futur.

Es pot imaginar un territori sostenible amb la presència dels ramats.
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies