Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Associació Hàbitats és declarada entitat d’utilitat pública

Dimecres 7 Febrer 2018 - 18:09

Es tracta d’un reconeixement a la tasca de l’Entitat que posa de manifest que els projectes desenvolupats són en benefici del conjunt de la societat i no persegueixen interessos particulars.
Text > Pàgina web de l'Associació Hàbitats

El passat 10 de gener de 2018 Associació Hàbitats va ser declarada una entitat d’utilitat pública pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que té assignades les competències en aquesta matèria.

La sol·licitud fou presentat per l’Entitat el desembre de 2016 i després de superar diversos tràmits la resolució ha estat favorable. Es tracta d’un reconeixement a la tasca de l’Entitat que posa de manifest que els projectes desenvolupats són en benefici del conjunt de la societat i no persegueixen interessos particulars.

D’ara en endavant l’Associació té l’obligació de registrar anualment els comptes anuals a l’ens públic. No obstant, ja fa anys que l’Entitat realitza una aposta per la transparència fent públiques les memòria d’activitats i comptes al propi web. En aquest sentit, l’any 2017 es va crear el portal de la transparència per donar resposta a la Llei 19/2014 de Transparència, accés a la informació pública i bon govern.

D’altra banda, les persones físiques i empreses que a partir d’ara col·laborin fent donatius a Associació Hàbitats podran disposar d’una deducció en l’Impost de Societats o Declaració de la Renda, acollint-se a la llei Llei 49/2002 de Donacions a entitats beneficiàries del mecenatge, que se suma a la deducció autonòmica per donatius a entitats ambientals i de conservació del patrimoni natural i custòdia del territori que s’aplica des de 2008 (Llei 16/2008, de Mesures fiscals i financeres).


 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies