Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Èxit de la jornada de presentació dels convenis de custòdia fluvial de l'ACA

Dilluns 9 Abril 2018 - 16:08

Hi van assistir un centenar de persones. 
 
El passat 15 de març es va presentar al Palau Robert de Barcelona els convenis de custòdia fluvial de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) així com la línia d'ajuts per a la custòdia fluvial, que es van aprovar a finals de gener per part del consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Per a més detall sobre la jornada, consulteu el programa. També estan disponibles les presentacions que es van projectar a la web de l'ACA

Els convenis de custòdia fluvial de l'ACA
En la presentació dels convenis de custòdia fluvial hi van intervenir en Pere Josep Jiménez, en representació del Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la XCT. En Pere Josep va presentar els objectius del Grup de Treball així com les principals línies d'actuació que duen a terme. Posteriorment en Marc Vilahur, com a director de la Fundació Emys, i l'Héctor Hernández, en representació de l'Associació Mediambiental La Sínia, van presentar els seus convenis fluvials amb l'ACA, tot mostrant les tasques dutes a terme i com els ha ajudat en el seu dia a dia disposar d'aquests convenis. 

Actualment hi ha quatre convenis de custòdia fluvial signats, concretament amb la fundació Emys, a la riera de Santa Maria, amb l'Associació ambiental La Sínia, al Baix Gaià, amb la Fundació Aurora, al riu Francolí (Tarragona-El Morell) i al torrent del Bogatell, i amb el Consorci del Ter per a l'estudi i l'encàrrec de gestió d'actuacions de custòdia fluvial del bosc de Ribera al riu Ter als termes municipals de Foixà i Colomers.

Paral·lelament, també s'està treballant en quatre propostes més, com la del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) a les rieres de la Costa Brava; l'Associació Hàbitats per a diversos cursos d'aigua de la conca del Congost (riera de Martinent, riera de Carbonell i riera d'Avencó); i el Centre d'Estudis de la Natura (CEN) al riu Francolí.

Presentació de la nova línia de subvenció
Pel que fa a la subvenció que es va presentar, cal destacar que l'objecte de la subvenció és per inversions per a la realització d'actuacions de recuperació de riberes amb acords de custòdia fluvial i les actuacions en zones humides amb acords de custòdia amb l'objecte de millorar el seu estat ecològic, que es realitzin al districte de conca fluvial de Catalunya. 

Aquests ajuts en matèria de custòdia fluvial, pretenen incentivar la cooperació i la coordinació entre agents del territori, entitats i propietaris de lleres i l'administració de l'aigua, per a permetre una gestió sostenible dels espais riberencs i un compromís dels titulars i interessats a través d'actuacions de restauració, manteniment i millora d'aquests espais. Per primera vegada s'hi incorporen també les zones humides.

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, va ser l'encarregada de cloure la sessió, destacant que "la protecció del bosc de ribera és un element clau per incrementar la qualitat de l'aigua, la biodiversitat dels ecosistemes i també per garantir la seguretat de persones i béns, ja que redueix l'erosió en cas de registrar-se avingudes intenses".


 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies