Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Un dels premis de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya recau a DEPANA

Dilluns 18 Juny 2018 - 10:44

Els premis es van entregar el passat 5 de juny al Palau de la Generalitat de Catalunya. 
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, va lliurar el passat 5 de juny, el Premi Medi Ambient 2018, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.
 
Aquest Premi, que reconeix públicament la tasca de persones, entitats, organitzacions i institucions a favor del medi ambient se centra enguany en les modalitats de recerca i innovació, i iniciatives, en l’economia circular. En la modalitat de trajectòria el premi reconeix a persones o institucions dedicades a la protecció i millora del medi ambient.
 
D’una banda, el Premi a la trajectòria de protecció i millora del medi ambient ha estat per la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural DEPANA, pels seus més de 40 anys treballant a favor de la natura i el medi ambient, com a primera entitat ecologista de Catalunya. El jurat va destacar “el seu ressò mediàtic, i la seva participació i organització de bona part de campanyes de salvaguarda del medi natural a tot Catalunya”, així com el seu treball amb la ciutadania amb projectes d’educació ambiental. Les dues altres propostes finalistes van ser el Consorci del Ter i l’Associació Trenca.

A més, es va acordar una menció honorífica a títol pòstum en la modalitat de trajectòria a Paco Muñoz Gutiérrez, geògraf i tècnic de l’Oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) durant més de 20 anys. El jurat va valorar el seu lideratge en la lluita contra el malbaratament alimentari, mitjançant la Plataforma Aprofitem els Aliments, que va fundar. També el seu compromís amb la natura, promovent iniciatives innovadores (Gotimplora), liderant projectes de millora de gestió de residus, i apostant per l’ambientalització de màquines de venda automàtica, i de festes majors (gots reutilitzables).

En la modalitat d’iniciatives de protecció i millora del medi ambient vinculades a l'economia circular, el jurat va decidir distingir-ne dues de les tres finalistes, que es reparteixen a parts iguals aquest premi. D’una banda, a l’Associació d’empresaris del Polígon Industrial Bufalvent (Bages). D’altra banda, el jurat va distingir l’Associació Espigoladors, pel projecte i la marca social “Es im-perfect”.

Pel que fa a la modalitat de recerca, el jurat va escollir “Let’s wear it again”, de l’empresa Masias Maquinaria (la Garrotxa). Es tracta d’un projecte d’economia circular centrat en el sector tèxtil, que ha consistit en una prova pilot per processar 500 kg de roba usada que ja no es pot tornar a comercialitzar per convertir-la en fil reutilitzable dins del sector tèxtil.

Dia Mundial del Medi Ambient
 
El Premi Medi Ambient 2018 es va lliurar coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, instaurat per l’Organització de les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es tracta de la campanya més important a nivell mundial de foment de la sensibilització i l'acció que se celebra des del 1974. En tots aquests anys, ha contribuït a conscienciar la ciutadania sobre qüestions ambientals, com ara la contaminació de la mar i l'escalfament global, el consum sostenible i delictes contra la natura.

 
Comentaris
  1. Soarmaref ( 30/08/2022 10:10:54 )
    Ou Acheter Du Cytotec http://iverstromectol.com/>stromectol дё­ж–‡
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies