Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Assistim a la presentació de l'Informe sobre l’estat del medi ambient a Catalunya

Dijous 19 Juliol 2018 - 12:20

L'informe resumeix els avenços ambientals entre el 2011 i el 2015 a Catalunya.
La presentació de l'informe va tenir lloc el passat 26 de juny. L'informe revela diferents resultats dels seguiments que s'han anat portant a Catalunya entre el 2011 i el 2015. Tot i l'avenç en alguns paràmetres, com el de superfície protegida que ha augmentat  3.982 ha en aquests anys, les dades són alarmants en altres aspectes.

Les dades del darrer Informe mostren un descens del 13% en el nombre d'exemplars del conjunt d'ocells, papallones, mamífers, rèptils i amfibis, segons l’indicador de la vida al planeta. Tanmateix, revela que el risc d’extinció d’espècies a Catalunya és baix, tant per aus nidificants com per la resta de grups faunístics.

Pel que fa al canvi climàtic, revela que aquest continua incidint en la disminució d’espècies animals d’ambients més freds i la consolidació d’altres més càlides. I és que globalment, la temperatura mitjana anual a Catalunya en els darrers 66 anys ha augmentat a un ritme mitjà de 0,23 °C cada deu anys. Pel que fa a les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), el descens a partir de 2007 i fins al 2015 es deu a l’efecte de la crisi econòmica que ha patit Catalunya en aquest període, que ha afectat sobretot sectors industrials. Així, la relació entre les emissions de GEH i l’evolució del PIB mostra un descens des de principis de la dècada passada. Per sectors, entre el 2010 i 2015 les emissions de GEH han patit una davallada en tots ells, llevat l’agricultura, que presenta un increment del 13%, fet alarmant.

Us convidem a que consulteu l'informe complet clicant aquí.

 
Més sobre...: informe , medi ambient , catalunya
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies