Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Participeu a la revisió del Libro Blanco de Custodia del Territorio

Dimarts 24 Juliol 2018 - 12:22

Aquest document és impulsat pel Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio (FRECT).

Des de maig de 2017 a febrer de 2018, a iniciativa del FRECT, i amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica, es va generar un grup de treball amb diferents perfils en què es va aprofundir sobre el marc conceptual i línies estratègiques per enfortir la custòdia del territori com a eina eficaç de conservació en el marc de les polítiques públiques. El resultat va ser un document de síntesi (Libro Blanco de la Custodia del Territorio).

El Libro Blanco ha estat el resultat d'un grup de treball heterogeni d'unes 25 persones i és una proposta que té el valor que li dóna la important matèria grisa col·lectiva que tanca el document. No obstant això es necessita revisar a fons els pressupostos i propostes de treball. Per això des del FRECT demanen que el document es difongui i es debati per contrastar-lo i millorar-lo. Com fer-ho?
 
- Des del FRECT conviden a totes les organitzacions interessades a que debatin internament el document. A més, en l'àmbit del FRECT i les xarxes de custòdia es treballarà per incorporar aquesta qüestió als seus processos interns de presa de decisions.

- Les VII Jornades Estatals de Custòdia del Territori (novembre) i els seus Grups de Treball associats seran un excel·lent espai per contrastar i concretar propostes del document.

- A l'octubre enviaran una enquesta general per contrastar determinades qüestions clau.

- Fins el 21 d'octubre del 2018, es poden enviar totes les consideracions que es considerin oportunes a libroblanco@frect.org: tipus és útil el document? Què s’hauria de modificar o afegir perquè sigui més útil encara? Com es podria fer el procés de participació per a que sigui més legitimat? ... Tots els suggeriments són ben rebuts!

Trobareu més informació del procés en aquest enllaç: www.frect.org/libroblanco

Esperem que el resultat us sigui interessant i pugui contribuir a generar una major conservació participativa i col·laborativa a través de la custòdia del territori. 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies