Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT organitza aquesta tardor el Cicle de Debats "Salut i Natura" al Palau Macaya

Dimecres 12 Setembre 2018 - 13:55

Es vol posar en valor la contribució de la natura en la salut humana i la promoció d'un entorn ben conservat que garanteixi un desenvolupament sostenible i saludable.
El Cicle de Debats “Salut i Natura” s’iniciarà amb una jornada oberta al públic que reunirà experts nacionals i internacionals, estudis recents i experiències d’èxit sobre com el contacte amb la natura afavoreix el benestar, la salut humana i el desenvolupament sostenible, des d’una òptica multidisciplinària. Alhora, promourà el debat, la reflexió i la definició d’accions de futur en tres jornades de treball sobre àmbits temàtics diversos: territoris sans i sostenibles, ciutats saludables i equitat en l’accés a la natura. Finalment, es farà una jornada de tancament per presentar els resultats del cicle amb un declaració pública que defineixi l’estratègia de futur per Catalunya.

Seguint la definició de salut de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) -entesa com a estat complet de benestar- amb el cicle es pretén posar en valor l’impacte positiu de la natura no només com a resposta a afeccions o malalties, sinó també com un element previ per al benestar humà.

El 8 d'octubre tindrà lloc la jornada principal, oberta a tot els públics, amb el títol "La conservació de la natura en benefici de la salut".

La Jormada començarà amb una ponència inaugural a càrrec del Dr. Qing Li, expert internacional en teràpia i medicina forestal i metge al Nippon Medical School Hospital de Tòquio. És president de la Societat Japonesa de Medicina Forestal i vicepresident i secretari general de la Societat Internacional de la Natura i la Medicina Forestal. Recentment ha publicat el llibre "El poder del bosque. Shinrin-Yoku: Cómo encontrar la felicidad y la salud a través de los árboles".

Després de la ponència inaugural tindrà lloc una taula rodona amb diversos experts internacionals i de Catalunya, referents en els diferents aspectes on la natura té un efecte beneficiós per a la salut: físics, psicològics, socials i, fins i tot, espirituals.

A la segona part de la jornada, es presentaran els tres blocs temàtics vertebradors del cicle amb diferents ponències de referència per a cadascun d’ells. Aquests 3 blocs temàtics seran la introducció de les 3 jornades de treball del cicle que tindran lloc en les següents setmanes, amb els títols: Com generem territoris sans i sostenibles?, Com construïm ciutats saludables?, i Com garantim l'accés equitatiu a la natura?

La Jornada finalitzarà amb una videoconferència, de la mà de Richard Louv, pare del concepte Síndrome de dèficit de natura, fundador i president emèrit de Children & Nature Network i autor dels llibres "Last Child in the Woods", "The Nature Principle" i "Vitamina N". Per a més informació consulteu el programa de la jornada.

Les tres Jornades de Treball es celebraran el 15 i 22 de novembre, i el 13 de desembre. Estaran dirigides a un grup reduit de persones (entre 30 i 40) i es generaran dinàmiques participatives per tal de poder definir reptes i propostes d'accions de futur entre diferents actors convidats: sector públic, sector privat, societat civil i  món de la recerca.

El Cicle de Debats "Salut i Natura" és organitzat per la Xarxa de Custòdia del Territori i Som Natura, i compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa"

Ja podeu confirmar la vostra assistència a través del formulari online. Places limitades. Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies