Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Noves incorporacions a la XCT

Dijous 13 Setembre 2018 - 15:26

Des d'inicis de setembre s'han incorporat en Guillem Bagaria i la Mireia Salazar.
 
     

En Guillem és llicenciat en Biologia (UAB), té un màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat (UAB) i és doctor en Ecologia Terrestre (CREAF-UAB). Des de ben petit ha sentit passió per la natura i això l’ha portat a participar com a voluntari en censos i anellament d’ocells, prospecció de flora, mostrejos de peixos i jornades de restauració i millora en finques en custòdia, entre d’altres activitats.

També és membre del Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN (membre de la XCT), on participa en diversos projectes i és un dels coordinadors del projecte de ciència ciutadana de l’Atles d’Orquídies d’Osona. El seu interès per a la fotografia i la botànica també l’ha portat a col·laborar amb l’aportació de fotografies a Floracatalana i a participar en el Grup Orquidològic de Catalunya (GOC – ICHN). Ha treballat al CREAF (també membre de la XCT), on va realitzar la seva tesi doctoral sobre els canvis en les comunitats vegetals després de l’abandonament de la pastura, i on ha participat en múltiples projectes relacionats amb prats semi-naturals, flora invasora, espècies amenaçades, canvi d’usos del sòl, efectes i adaptació al canvi climàtic i prevenció d’incendis. S'incorpora a la XCT per donar suport a l'àrea tècnica de custòdia i podeu contactar amb ell a gbagaria@xct.cat.


La Mireia és advocada i graduada en Economia i Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat diversos anys en l'àmbit del dret adminstratiu i el dret ambiental, fent assessorament privat a empreses i entitats del sector. Les inquietuds professionals de la Mireia són ben diverses i passen, sobretot, per la capacitat transformadora del dret. Per exemple, la lluita pels drets humans, la construcció d'espais col·lectius, la sobirania alimentària i un llarg etcètera.

Durant els últims anys ha participat en diferents espais vinculats a la defensa dels drets humans i la defensa de drets col·lectius. Per exemple, actualment participa de l'associació Irídia - Centre per la Defensa dels Drets Humans, on es treballa en la defensa dels drets humans d'una manera col·lectiva, tot teixint estratègies per generar un sentit comú en la societat que respongui vers la vulneració dels drets humans.

Ara bé, no tot és treballar. També aprofita el temps lliure per tocar la flauta travessera, fer travesses, escalar, acampar a l'aire lliure i viatjar.

S'incorpora a l'àrea jurídica amb ganes de contribuir a teixir les estratègies jurídiques per a la protecció del territori i treballar en equip. Podeu contactar amb ella a msalazar@xct.cat .
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies